Aareon Cloud Application Management

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Tegenwoordig worden bijna alle nieuwe applicaties gehost vanuit de cloud en veelal vanuit de Microsoft-cloud. Ook levert Microsoft zelf veel cloudapplicaties op het gebied van beheer, security, productiviteit en de business.

Dit betekent dat het technisch beheer van applicaties voor organisaties verandert. Een deel ligt bij de provider van de cloudapplicatie, een deel kan bij de (cloud) beheerder van uw applicatielandschap terechtkomen en een deel mogelijk ook bij u zelf. Een kerntoepassing in uw applicatielandschap is Tobias 365 gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Finance. Hierbij neemt Microsoft de hosting van Dynamics 365 for Finance voor haar rekening inclusief een aantal beheertaken.

Het beheer en de monitoring van Dynamics 365 for Finance en daarmee de Tobias 365-omgeving verlopen via het Life Cycle Services (LCS)-portal. De LCS is onderdeel van Dynamics 365 en daarmee bent u als klant ook eigenaar van LCS. Microsoft geeft aan dat de klant verantwoordelijk is voor een aantal beheertaken in LCS. Deze taken vragen expertise en foutief beheer kan effect hebben op de integriteit van de applicatie of de performance. Wij adviseren daarom in ieder geval een deel van deze taken bij Aareon te beleggen. Het updateproces van Tobias 365 is een voorbeeld van een van de beheertaken. Deze valt nauw samen met de juiste updates van Dynamics 365 Finance en de daarbij behorende timing van de (verplichte) Microsoft-updates in het kader van de ‘one version’-strategie. Dit onderdeel is daarom dermate belangrijk dat bij gebruik van Tobias 365 deze activiteiten altijd door Aareon worden uitgevoerd.

Deze activiteiten zijn een onderdeel van de dienst Aareon Cloud Application Management Business. Daarmee bent u verzekerd van o.a. de bewaking van uw productieomgeving en tijdige updates. De dienst kan uitgebreid worden met twee packages voor werkzaamheden waarvoor u verantwoordelijk bent, maar waarin u graag wilt worden ontzorgd. Aareon Cloud Services beschikt over een cloudapplicatiebeheerteam dat gespecialiseerd is op het gebied van Microsoft-cloudproducten waaronder Dynamics 365 for Finance.

Aareon Cloud Services heeft daardoor veel kennis en ervaring op het gebied van monitoring en de technische werking van zowel cloud- als on-premise applicaties. Ook weten wij wat er moet gebeuren als de monitoring aangeeft dat er iets niet goed gaat of dreigt niet goed te gaan. Ieder zijn vak!

U kunt de dienst Aareon Cloud Application Management uitbreiden met de package Professional als u bijvoorbeeld een extra test- of acceptatie-omgeving heeft en deze periodiek wil laten bijwerken met nieuwe data of u het wenselijk vindt om maandelijks een health check uit te laten voeren. Daarboven op kan de dienst worden uitgebreid met de package Enterprise voor doorlopende bewaking van de performance van belangrijke processen of monitoring van de testomgevingen.

Bron: Aareon, Foto: Aareon