Aareon: Ervaringen delen is kennis vermenigvuldigen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Elke vorm van communicatie is kennisdeling. De kennis die je hebt, deel je binnen je eigen perspectief met iemand anders. En als je hier bewust van bent, kan kennisdeling als een instrument ingezet worden om op het werk de productiviteit of kwaliteit te verbeteren.

Als samenleving zijn op weg naar ‘een nieuwe manier van denken, werken en leren’. Samen kom je verder dan alleen. Groei en ontwikkeling vormen een belangrijk thema voor mens en organisatie. Organisaties worden steeds kennisintensiever. Dit komt enerzijds door digitalisatie en anderzijds nieuwe technologieën. Hierdoor moeten mensen steeds meer én sneller leren. De vraag is dan: “Hoe zorg je ervoor dat zij deze kennis opdoen?” En hoe zorg je er vervolgens voor dat deze kennis, en ook de ervaringen, gedeeld worden?

Waarom kennisdelen?
Uit onderzoek blijkt dat de volgende punten door een medewerker belangrijk wordt gevonden bij het delen van kennis:

  • Mensen leren voornamelijk van elkaars kennis en ervaring.
  • Kennisdeling stimuleert procesverbetering en -optimalisatie.
  • Door kennisdeling kunnen nieuwe technieken en werkwijzen sneller worden aangeleerd en overgedragen.
  • Kennisdelen is goed voor het bedrijfsresultaat.
  • Door kennisdeling blijven duurzame kennis en expertise behouden.

Een onderdeel van kennisdelen kan het bijwonen of organiseren van workshops zijn. De Aareon Academy organiseert zulke workshops over actuele en interessante onderwerpen. In de workshops komen nieuwe ontwikkelingen aan het licht, beoordelen we wat de ‘beste’ werkwijze is en welke ervaringen er zijn. Gezamenlijk maken we er een leerzame en productieve dag van.

Tijdens deze workshop wordt kennis en ervaring uit gewisseld over de processen waar de medewerker van de woningcorporatie mee te maken heeft. Centraal is ons aanbod staat het inspireren en het delen van kennis over het gebruik Tobias AX. Alle workshops hebben een interactieve insteek en zijn gericht op mogelijkheden die Tobias AX biedt voor het ondersteunen van efficiënt systeemgebruik en het optimaliseren van belangrijke werkprocessen.

Workshops & Trainingen
De workshops van Aareon Academy kenmerken zich - naast een grote mate van interactie - door praktische, direct toepasbare tips. De workshops verschillen allemaal van onderwerp waardoor onze deelnemers zich gericht op de functie en interesse kunnen inschrijven.

Naast workshops worden er ook cursussen aangeboden. Voor deze cursussen wordt een cursusomgeving ingericht, waarin de opdrachten gemaakt kunnen worden.

Nieuwsgierig geworden? Op deze website (bij Bijeenkomsten - Academy) vindt u meer uitleg over de workshops en ons actuele aanbod.

Ervaringen
De feedback die we over onze workshops ontvangen, is zeer positief. Zowel de cursisten als de trainers typeren de workshop als constructief, maar bovenal als een zinvolle, persoonlijke ervaring.

Een semigestructureerde werkwijze waarbij we praktijkopdrachten afwisselen met discussies, zorgt ervoor dat iedereen ervaringen kan delen en ophalen. Deze kennis kan vervolgens in de praktijk worden toegepast.

Toekomst
Op dit moment bieden we een breed scala aan Tobias AX-cursussen, -cursusboeken, digitaal leermateriaal en Academy-workshops aan. Voor het beste en bovenal blijvende resultaat staat bij de doorontwikkeling van onze diensten voorop, want het kan altijd beter. En daarbij helpen wij onze klanten graag!

Bron: Aareon