Aareon ontvangt COS3000-certificaat

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op maandag 19 maart jl. heeft Aareon opnieuw het COS3000-certificaat mogen ontvangen voor de berekening van de marktwaarde verhuurde staat. De berekening vindt plaats in het product Trace Waardering.

Het assurance-onderzoek is uitgevoerd door BDO. BDO heeft de opzet en het bestaan van de rekenfunctionaliteit beoordeeld ten behoeve van het waarderen van vastgoed tegen marktwaarde in verhuurde staat zoals voorgeschreven in het Handboek 2017.

Rapport op verzoek verkrijgbaar
Als u een exemplaar van het assurance-rapport wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de Servicedesk van Aareon. Zij zullen aan de gebruikers van onze software een exemplaar ter beschikking stellen. U kunt ook een bericht achterlaten via het onderstaande contactformulier.

Aanvullend rapport in de software: Verschillenanalyse!
Veel van onze klanten krijgen de vraag van hun accountant om de verschillen tussen de marktwaarde 2016 en 2017 te verklaren. Logisch, want deze verschillen leiden tot mutaties in de balans en resultatenrekening. Daarnaast zijn de verschillen niet alleen te wijten aan wijzigingen in parameters, maar voornamelijk aan wijzigingen in de berekening van de eindwaarde en de zevenjaars exploitatieverplichting.

Het ministerie heeft een handreiking meegegeven over de gewenste verklaring van de mutaties tussen 2016 en 2017. Aareon heeft deze handreiking verwerkt in het verloopoverzicht zoals u deze al jaren van ons gewend bent. Het verloopoverzicht wordt standaard meegeleverd bij onze oplossingen.

Hoe om te gaan met versies?
Een COS3000-verklaring wordt afgegeven op een versie, in dit geval servicepack 36020. Maar de ontwikkelingen in de software staan niet stil. Bijvoorbeeld het bijhouden van woningen in voorraad volgens de RJ645 en de aanlevering van de dVi 2017 leiden ertoe dat wij onze software moeten blijven actualiseren. U heeft de mogelijkheid om zelf een kopie van de data en de programmatuur te maken middels een treasury-package. U kunt de gegevens in een treasury-package niet muteren.

Bron: Aareon