Aareon over de projectmanagementsoftware Proval & Sequel

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties investeren de komende jaren flink in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud. Na een aantal lastige jaren, qua woningmarkt en wetgeving, is een nieuwe tijd aangebroken.

Een nieuwe tijd maar ook een nieuwe realiteit want woningcorporaties dienen, nog veel meer dan in het verleden, ‘in control’ te zijn voor wat betreft hun vastgoedprojecten. De projectmanager is de sleutelfiguur bij vastgoedprojecten. Hij of zij staat dicht bij de praktijk en weet als geen ander wat er bij komt kijken om een project in goede banen te geleiden. Het is dan ook deze sleutelfiguur die met gebruiksvriendelijke software het verschil kan maken bij het beheer van de projectenportefeuille.

Projectmanagers bij woningcorporaties hebben doorgaans veel affiniteit met het praktische gedeelte van het vastgoedproject en zorgen dat de activiteiten binnen de kaders worden uitgevoerd. Het doen van investeringsanalyses, bijhouden van de planning en volgen van de financiën is doorgaans minder populair. Aareon heeft de oplossing voor deze uitdaging: software voor en door projectmanagers met gebruiksvriendelijke functionaliteit om de cashflow en workflow van projecten te beheren. De software richt zich op de ondersteuning van de projectmanager zelf. Laagdrempelig en gericht op de belangrijkste onderdelen van het project (tijd, geld en risico’s).

Aareon levert met Tobias AX Projecten, sinds jaar en dag, solide projectmanagementsoftware gericht op het beheer van projecten. Deze software biedt een goede basis, gekoppeld aan het primaire systeem en financiële administratie. Naast Tobias AX Projecten levert Aareon software voor het integraal beheer van projecten, van investeringsanalyse tot oplevering, van cashflow tot workflow. Proval ondersteunt in de investeringsanalyse, is flexibel in de samenstelling van de investering (woningtypes, huurniveau) en levert inzicht in cashflows van toekomstige projecten (IRR). Zodra de investering voldoende bijdraagt aan de doelstellingen van de woningcorporatie, wordt het project overgebracht naar Sequel. Hiermee bent u van begin tot eind in control van uw projecten in een flexibele omgeving met volledig in te richten autorisatie en mandatering.

Met Proval en Sequel levert Aareon bewezen software met functionaliteit die in het Verenigd Koninkrijk al jaren wordt gewaardeerd. Aareon is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Shelton Development Services (SDS), een softwarebedrijf dat zich sinds 1994 op de Britse sociale-woningmarkt richt. SDS is marktleider op het gebied van software voor projectmanagement en levert bij meer dan 250 woningcorporaties software en diensten.

Aareon levert met de projectmanagementsoftware Proval en Sequel een nieuwe schakel in de integrale oplossing voor vastgoedeigenaren. Gekoppeld aan het primaire systeem en financiële administratie met maximale ondersteuning voor de collega’s die het meest verstand hebben van de projecten: de projectmanager.

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon de CorporatieGids 2017 te bekijken