Aareon over 'de volgende stap' na implementatie ERP-systeem

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De implementatie is afgerond en uw organisatie heeft Tobias AX, en de applicaties daar omheen, succesvol in gebruik genomen. Het was een intensief traject met een mooi eindresultaat en het voorgaande systeem is hiermee vervangen door het nieuwe.

Heeft u met de ingebruikname van het nieuwe systeem de doelstellingen en verwachtingen direct volledig gerealiseerd?
Het antwoord hierop is: nee, niet volledig. Sommige doelen zijn direct bij de livegang gerealiseerd en andere doelen vergen meer tijd, maar in feite is het voornamelijk de aanzet geweest tot het realiseren van deze doelstellingen. Weliswaar is er met de nieuwe en gewijzigde processen en bijbehorende inrichting een enorme stap voorwaarts gezet en zijn er meters gemaakt in efficiency, maar uw organisatie heeft het ideale punt nog niet bereikt. En laten we eerlijk zijn, het is verre van realistisch om te stellen dat dit volledig bewerkstelligd zou kunnen worden binnen het project.

Om te borgen dat we de gestelde doelen daadwerkelijk halen maar ook de nieuwe uitdagingen een plek geven is het belangrijk om de volgende fase op te starten en de Aareon Smart World zo optimaal mogelijk inzetten en gebruiken. Aareon zet graag de succesvolle samenwerking vanuit de implementatie met u voort in het realiseren van uw doelen.

De volgende stap
Het optimaal inzetten van de geïmplementeerde oplossing en de steeds veranderende omgeving waar u als klant mee te maken heeft, zorgen ervoor dat een continue optimalisatie van uw bedrijfsprocessen en ondersteunende systemen nodig is. Dit om deze zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en om uiteindelijk de resultaten te krijgen die voor uw bedrijfsvoering nodig zijn. Aareon als business partner helpt u om deze uitdaging aan te gaan.

Ons businessteam gaat graag met u in gesprek. Hierbij zullen we samen met u bepalen waar we nu staan en waar we verbeteringen kunnen door voeren. Ook de toekomstige doelen zullen hierbij geraakt worden. Wat zijn uw bedrijfsdoelstellingen, uitdagingen en verplichtingen en wat kunnen wij als Aareon hierin betekenen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is onze Dienstencatalogus.

De Dienstencatalogus
Met de Dienstencatalogus heeft de business consultant een belangrijk hulpmiddel in handen om uw doelen te realiseren. Samen met u zullen wij een vertaling maken van deze doelen naar de diensten en producten die wij als Aareon kunnen leveren.

U kunt hierbij denken aan een procesaudit. Hierbij zal een business consultant in kaart brengen, samen met een vertegenwoordiging vanuit uw organisatie, in hoeverre een proces optimaal is ingericht en zo volledig mogelijk wordt bediend door de software. Aan de hand van een uitgevoerde audit heeft u een precies beeld waar uw organisatie met het betreffende proces staat en welke ruimte u nog heeft om te groeien en verdere stappen in efficiency te zetten.

Een dienst die direct betrekking heeft op de eindgebruiker betreft de Quick Scan. We zullen hierbij naast de eindgebruiker gaan zitten om te adviseren in het gebruik van AX en hierbij tips en trucs geven. Naast de Quick Scan zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden om uw eindgebruikers op niveau te krijgen. De Aareon Academy biedt u meerdere mogelijkheden. Wij kunnen bijvoorbeeld samen met u een opleidingsplan op maat maken.

De informatievoorziening is voor u als klant een groeiende uitdaging. U heeft te maken met de externe verplichtingen waar steeds meer op het vlak van informatievoorziening gevraagd wordt. Ook intern wilt u “in control” zijn. Met Radar op Maat helpen wij u graag om te voorzien in deze informatiebehoefte. Hiernaast zijn we de eerste stappen aan het zetten om naast de dPi ook een groot deel van de dVi standaard vanuit onze oplossing te leveren.

Bovenstaande is een greep uit de Dienstencatalogus die we constant uitbreiden op basis van de vraag c.q. behoefte uit de markt.

Samenwerkingsplan
Om het bereiken van de doelen en de hiervoor benodigde activiteiten goed te laten verlopen en te kunnen volgen stellen we met u een Samenwerkingsplan op. Samenvattend voeren we samen met u de volgende stappen uit:

  • Strategische sessie met u om de stip(pen) op de horizon te bepalen: waar wil uw organisatie op de korte en (middel-)lange termijn naar toe en welke doelstellingen horen hierbij?
  • Verdiepingssessie waarbij de uitkomst van het strategische gesprek wordt vertaald naar een Samenwerkingsplan voor het komende jaar, in het teken van de vastgestelde stip op de horizon. In het Samenwerkingsplan ligt het volgende vast:
    - De doelstellingen die u wilt realiseren.
    - De KPI’s aan de hand waarvan kan worden gemeten in hoeverre de doelstellingen ook daadwerkelijk zijn gerealiseerd.
    - De door u afgenomen diensten inclusief business case, een indicatie wat het u kost en wat het u oplevert.
    - Een planning voor de afgenomen diensten en producten.
  • Evaluatiesessies met de business consultant om met elkaar vast te stellen in hoeverre de uitvoering op basis van het Samenwerkingsplan conform verwachting verloopt.

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon de CorporatieGids 2017 te bekijken