Aareon over krachten bundelen en waarde toevoegen voor de klant

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe voeg je waarde toe voor je klanten en maak je optimaal gebruik van innovatiekansen? Aareon staat ook dit jaar weer op CorporatiePlein, nu met het thema 'join forces'. Een gesprek met commercieel directeur Peter Hanen over het bundelen van krachten.

Op de vraag wat voor kansen Aareon ziet voor woningcorporaties, zegt Peter: "Innovatie is vernieuwing, en vernieuwing is jezelf opnieuw uitvinden. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Wijdverbreid gebruik en toepassing is meestal geen vraag meer van óf maar hoe snel. Kansen ontstaan als je voor jezelf kunt bepalen op welke manier een dergelijke ontwikkeling ook ingezet kan worden om toegevoegde waarde te bieden. Indirect aan je klanten door deze intern toe te passen, of direct door deze aan hen beschikbaar te stellen."

"Aareon is actief in verschillende markten met dochters die allemaal één ding gemeenschappelijk hebben: onder invloed van technologische ontwikkelingen worden volop innovaties doorgevoerd op het gebied van procesoptimalisatie, -integratie en digitalisering. Aareon is in staat ontwikkelingen van de ene markt te beoordelen op toegevoegde waarde en als dit zo is toe te passen in een andere markt. Zo worden ook voor corporaties kansen gecreëerd, door over grenzen heen te kijken. Denk bijvoorbeeld aan één portaal voor alle sociale huurwoningen in Nederland - en misschien zelfs Europa - net als Airbnb. Technisch gezien zeker niet onmogelijk."

Krachten bundelen
"De Aareon familie groeit en ons thema op CorporatiePlein is 'join forces'. Dat uit zich in het feit dat wij kennis en functionaliteit uit de verschillende bedrijfsonderdelen en markten samenvoegen waardoor unieke proposities ontstaan. Een exponent daarvan is de lancering van Aareon Digital Solutions eerder dit jaar. Hiermee kunnen de bezoekers kennismaken op onze stand. Ook vindt men hier Aareon Trace&Treasury, waarbij wij graag vertellen over de samenwerking met het Britse bedrijf SDS en wat dit voor kansen biedt voor de Nederlandse markt op het gebied van vastgoedsturing. Aareon Wonen gaat in op de rol van het ERP-systeem in dit geheel, wat ook op dat gebied verandert er veel."

"Vlakbij onze stand vindt men onze dochters. Residenz ICT zal vooral ingaan op de toegevoegde waarde van cloud services en beheerdiensten voor organisaties en zal ook een toelichting geven op haar transformatie naar Aareon Cloud Services. Square DMS ontbreekt niet, en zal vertellen over de integratie van werken met zaken en hoe om te gaan met ongestructureerde informatie. Kortom: Aareon is van alle markten thuis en bieden een zeer uitgebreid scale aan functionaliteiten en informatie."

Aareon is op CorporatiePlein te vinden op stand 40