Aareon over veilig naar de private cloud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Aareon Cloud Services (ACS) richt zich op de volledige ICT-ontzorging van woningbouwcorporaties en ketenpartners.

ACS onderscheidt een aantal verschillende cloud-delivery-modellen:

  • Infrastructure as a Service (IaaS)
  • Platform as a Service (PaaS)
  • Software as a Service (SaaS)
  • Desktop as a Service (DaaS)

V.w.b. het hosten van de verschillende cloud-deliverymodellen maakt ACS gebruik van de zwaar beveiligde TIER-3 Aareon-datacenters in Duitsland, Mainz en Wiesbaden, die uiteraard volledig gecertificeerd zijn (ISO27001, ISAE3402).

Binnen de datacenters Mainz en Wiesbaden is de infrastructuur, waarop uw diensten gehost worden, volledig redundant uitgevoerd en indien gewenst zijn we door dit dual-datacenterconcept in staat volledige of gedeeltelijke uitwijkvoorzieningen te bieden. Binnen deze datacenters Mainz en Wiesbaden wordt tevens de volledige infrastructuur van de Aareon-moeder, Aareal Bank Groep gehost. Security staat hierbij hoog in het vaandel. Energievoorziening , klimaatbeheersing, brandveiligheid, elektronische toegangscontrole, videobewaking en toegangsbeveiliging zijn optimaal geregeld.

Hiermee biedt ACS de ideale condities voor het hosten van uw ICT-omgeving. Door deze optimale condities zijn wij in staat een hoge beschikbaarheid van uw omgeving te garanderen.

Naast het aanbieden van een volledig beveiligde omgeving waarin uw infrastructuur wordt gehost, zijn uw gegevens optimaal beveiligd.

V.w.b. netwerk connectivity maakt ACS gebruik van een netwerkhub (Global Switch Amsterdam - gecertificeerde omgeving). Op deze locatie komen de netwerkverbindingen van onze Nederlandse klanten binnen en worden deze gerouteerd naar Mainz/Wiesbaden. Deze verbinding is redundant uitgevoerd. Zowel aan datacenterkant als klantkant maken we gebruik van de juiste firewalls en daar waar nodig van de SSL-certificaten om een veilige verbinding te garanderen. Deze verbindingen en firewalls worden uiteraard volledig gemonitord en beheerd door ons.

Gebruikmakend van de Aareon-datacenters bieden wij uw medewerkers veilige toegang uw bedrijfsapplicaties en kantoorautomatisering. Antivirusscanners, spam/URL-filtering zijn de standaard toepassingen die wij bieden om u omgeving beveiligd en stabiel te houden.

Systeemtoegang is op adequate wijze geregeld en daarnaast hebben uw thuiswerkers de mogelijkheid om middels een token (2-factorauthenticatie) via het internet toegang te krijgen tot hun omgeving. Middels deze 2-factorauthenticatie is een secure verbinding gegarandeerd en heeft u 24 * 7 toegang tot uw data en systemen.

Onderbrekingen van onze dienstverlening beperken we tot een minimum door gebruik te maken van een zogenaamd maintenance window. Gedurende dit window draagt ACS zorg voor het plaatsen van de juiste security patches en releases binnen de infrastructuur om een veilige omgeving te kunnen blijven garanderen.

Naast de standaard beveiligde dienstverlening beiden wij tevens een verwerkersover-eenkomst waarin de uitgangspunten met betrekking tot veilige verwerking van uw gegevens wordt geborgd.

Bron: Aareon | Foto: Aareon