Aareon versterkt partnerships met taxateurs

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de voorbereiding richting de aankomende waarderingsronde op basis van het geactualiseerde handboek modelmatig waarderen marktwaarde heeft Aareon evaluatiegesprekken gevoerd met taxateurs.

Doel van deze gesprekken was om tot een sterker partnership te komen waardoor onze gezamenlijke klanten nog beter worden ondersteund bij het opstellen van de jaarrekening of marktwaarde te gebruiken als basis voor vastgoedsturing. Op het moment van schrijven voert Aareon evaluatiegesprekken met accountants.

Aareon heeft als doel gesteld om de huidige software begin december 2017 “handboek proof” te maken. Ook zal de vernieuwde software medio januari 2018 op aanvraag beschikbaar worden gesteld aan onze klanten. Het grote voordeel van het vernieuwde TMS binnen Trace & Treasury is de beschikking over een meer geavanceerde audit trail en autorisatie. De taxateur krijg een functiegericht scherm te zien waarin het taxatieproces plaats zal vinden. Dit betekent eenvoudige aanpassing van vrijheidsgraden en direct inzicht in het effect in de kasstromen en rendementen. Daarnaast zal later woningcartotheekinformatie worden gepresenteerd en is er ruimte om notities vast te leggen. Ook kijkt Aareon naar uitbreiding van de rapportagemogelijkheden conform NRVT-richtlijnen.

Aareon heeft gesprekken gevoerd met o.a. de volgende taxateurs en taxatiegerelateerde organisaties.

  • Cushman & Wakefield
  • MVGM
  • Capital Value
  • Colliers
  • EY Real Estate Advisory Services
  • Dansenvandervecht
  • BDO Valuation services
  • Pin Oak Asset Management

Het nieuwe TMS binnen Trace & Treasury is alleen beschikbaar in de SaaS-omgeving. Zo kunnen taxateurs eenvoudig op afstand inloggen om de taxaties uit te voeren. Door tevens de automatische verwerking van bezitsgegevens uit Tobias AX (ERP) naar de Activamodule (Trace Assets) te realiseren, wordt een hogere mate van dataconsistentie en -kwaliteit geleverd en dit komt (naast een betere aansluiting met het grootboek) het taxatieproces, maar ook het proces van vastgoedsturing, ten goede.

Bron: Aareon