Allemaal in hetzelfde onlinedossier werken met Corporatieportaal van Notapp

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Klant
Woningcorporatie Kleurrijk Wonen in Tiel wil een vernieuwende corporatie zijn met een sterke lokale en regionale binding.

Het werkgebied van de corporat ie omvat zeven gemeenten: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Giessen landen, Leerdam, Lingewaal en Tiel. Kleurrijk wonen heeft circa 14.000 woningen in haar bezit. Ieder jaar wordt de verkoopdoelstelling bepaald en besloten hoeveel bestaande, voormalige huurwoningen Kleurrijk Wonen wil verkopen via haar eigen verkoopteam STAVAST+.

Vraag
Voor de verkoop van woningen communiceerde STAVAST+ voorheen veel per telefoon en e-mail met externe partijen, zoals taxateurs, makelaars en notarissen.

Dat was omslachtig en tijdrovend, zeker vanwege het ruime werkgebied dat zich uitstrekt van Tiel tot en met Schelluinen en Giessenburg. De administratie is een belangrijk onderdeel van het werk van de corporatie, temeer door de verantwoordingsplicht naar het ministerie. Al die administratieve processen namen veel tijd in beslag.

‘’Geïnteresseerde kopers worden ‘ontzorgd’: ze hoeven het aanbod aan koopwoningen niet meer elke dag nauwlettend te volgend want dat doet de CRM-module van Notapp voor hen”. Ilona Hazenberg, verkoopmedewerker STAVAST+

Oplossing
KleurrijkWonen, haar eigen verkoopteam STAVAST+ en alle betrokken ketenpartners werken nu allemaal in hetzelfde onlinedossier.

Ze ervaren het gemak en de tijdsbesparing van de digitale werkstroom Corporatieportaal. Dankzij de CRM-module van Notapp is er een directe koppeling vanuit Corporatieportaal met de STAVAST+ website. Woningzoekenden kunnen snel en eenvoudig zoeken naar de woning van hun voorkeur. De corporatie kan specifieke doelgroepen makkelijk informeren over actuele ontwikkelingen aangaande individuele koopwoningen en interessante (nieuwbouw)projecten.

Corporatieportaal
Corporatieportaal van Notapp structureert het verkoopproces van registergoed. Alle betrokken ketenpartners werken in dezelfde onlineverkoopdossiers. Hierdoor zijn alle lijnen met ketenpartners kort, wordt er snel en fout loos gecommuniceerd en heeft de corporatie grip op het gehele verkoopproces. Met de CRM-module van Notapp kan een corporatie zelf actief woningen verkopen via een eigen website met het woningaanbod. Specifieke doelgroepen zijn zo beter en gemakkelijker te bereiken.

Links naar externe partijen
Corporatieportaal bevat links naar externe partijen, zoals de taxateur, het Nederlands Woning Waarde Instituut en notarissen. De workflow dwingt foutloos werken af. Iedereen die aan de beurt is om gegevens en bijbehorende documenten in te voeren, ontvangt vanzelf een e-mail. STAVAST+ wordt automatisch geïnformeerd wanneer een ketenpartner zijn taken heeft afgerond. De notaris kan zelf alle benodigde documenten uit Corporatieportaal halen, inclusief de hypotheekakte.

De CRM-module van Notapp plaatst woningen voor de verkoop direct op de woningwebsite van STAVAST+ (stavastplus.nl). De bijbehorende gegevens over een koopwoning worden automatisch vanuit de workflow van Corporat ieportaal correct in STAVAST+ verwerkt. De CRM-module bevat ook een Content Management Systeem (CMS) waarmee STAVAST+ haar actieve website zelf kan onderhouden. Op deze manier kan de corporatie specifieke doelgroepen beter en gemakkelijker bereiken.

Meer weten over onze dienstverlening, referenties ontvangen of ziet u graag een demonstratie van onze software? Bel Jan van den Dungen of Henk Crouwel: 088 66 82 820 of mail: info@notapp.nl.

Bron: CorporatieGids 2019 | Foto: Notapp