Andersom: Corporaties helpen succesvol te veranderen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 23 september vindt CorporatiePlein weer – zoals vanouds – fysiek plaats in Expo Houten. Met ruim zeventig stands en een extra grote beursvloer belooft het weer een ouderwets informatieve en leuke dag te worden. Wat kunnen de bezoekers verwachten op de vloer en welke kennissessies zijn er te bezoeken op de stands van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Caroline Post van Andersom.

De wereld verandert in rap tempo, begint Caroline het gesprek: “Het werk en hoe we samenwerken dus ook, zowel intern als met onze klanten. Dit vraagt veel van medewerkers. Het is dan ook meer dan ooit belangrijk om te zorgen dat veranderen succesvol is en dat medewerkers een transitie omarmen. Dus of je nu met digitalisering aan de slag gaat, een nieuw ondernemingsplan of met dienstverlening: zorg dat de medewerkers de verandering dragen. Want wanneer medewerkers zich verbinden aan de transitie, wordt deze pas echt succesvol.”

Ontmoeten
Tijdens CorporatiePlein vertelt Andersom meer over hoe ze corporaties daarbij kunnen ondersteunen: “Op onze stand draait het om ontmoeten; aandacht voor elkaar, het goede gesprek en een plek waar je met elkaar in contact komt. Mensen die bij ons langskomen maken kans op een wandel-adviesgesprek met één van onze adviseurs.”

Masterminds
“Daarnaast organiseren we masterminds,” gaat Caroline verder. “Masterminds – letterlijk: master the mind – zijn korte sessies van een kwartier waarin we een vraagstuk van een individuele deelnemer uit de groep gezamenlijk proberen op te lossen. Op deze momenten kan de persoon in de ‘hot seat’ – maar ook de rest van de deelnemers – gebruikmaken van de know how van de hele groep. In een mastermind doorloop je in snel tempo drie fasen: vragen stellen, verdiepen en ervaringen delen. Het is de snelheid waardoor je in korte tijd met een groep tot nieuwe inzichten komt en deze kunt delen. Heb je een vraagstuk waar je graag de ervaringen van collega’s over hoort of wil je jouw ervaringen delen met anderen? Stuur dan alvast een berichtje aan hallo@tijdvoorandersom.nl.”

Andersom is te vinden op stand 47 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Andersom