Andersom: De medewerker van de toekomst

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wanneer het gaat over optimaliseren, gaat het vaak over ICT-systemen of bedrijfsprocessen. Maar hoe kunnen medewerkers ‘optimaliseren’ om zowel nu als in de toekomst te beschikken over de juiste vaardigheden om de organisatie goed te ondersteunen? Andersom vertelt daar op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met organisatieadviseur Caroline Post.

“Digitaliseren en optimaliseren zijn aan de orde van de dag bij iedere organisatie,” begint Caroline. “Het aanpakken van processen vormt de basis, maar je ziet ook vergaande digitalisering waarbij processen volledig geautomatiseerd worden met behulp van robotisering, virtual reality of augmented reality. Internet of Things en big data zullen steeds meer om zich heen grijpen in de sector. Al deze digitalisering raakt de processen en bedrijfsvoering, maar ook de medewerkers. Zij zullen ook in de toekomst het verschil maken en het resultaat bepalen.”

Circusartiest
De medewerker van de toekomst moet volgens Caroline dan ook bijna een circusartiest zijn om alle ballen in de lucht te kunnen houden. “Zelfsturende teams, veel verantwoordelijkheid, samenwerken, eigenaarschap, projectmatig werken, Agile, resultaatgericht werken, persoonlijk leiderschap; het zijn slechts enkele thema’s en hypes waar momenteel boeken vol over worden geschreven.”

Circus Andersom
Tijdens CorporatiePlein kun je ‘Circus Andersom’ vinden op de vloer. Caroline: “Hier staat de mens op één omdat we geloven dat mensen het resultaat bepalen. Maar wat is als medewerker anno 2019 nu echt belangrijk? Het vraagt om samenwerken, flexibiliteit, kunnen omgaan met verandering, en als het even kan met een flinke dosis plezier. Want doe werk dat bij je past, en je hoeft nooit meer te werken.”

Vijf onmisbare vaardigheden
Op de beurs organiseert Andersom daarnaast twee kennissessies, om 11:00 en 13:00 uur. “Welke eigenschappen, vaardigheden of competenties zijn essentieel voor nu en morgen? En bovendien: hoe ontwikkel je deze vaardigheden en wat heb je daarvoor nodig? In een kleine, persoonlijke setting geven we inzicht in vijf vaardigheden die volgens ons onmisbaar zijn voor de professional van nu en morgen. We helpen bezoekers ook op weg naar hoe je deze vaardigheden kunt ontwikkelen.”

“Andersom ondersteunt organisaties en medewerkers bij het zetten van de volgende stap,” gaat Caroline verder. “Door ambities helder te krijgen en patronen te doorbreken, kunnen medewerkers daadwerkelijk ander gedrag vertonen. Zo zullen de organisatie en medewerker – net als bijvoorbeeld bij een jongleur – weer in balans zijn.”

Andersom is op CorporatiePlein te vinden op stand 44

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Andersom