Andersom: Implementaties écht laten slagen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Caroline Post, organisatieadviseur bij Andersom.

Tijdens de beurs staat bij Andersom een viertal onderwerpen centraal, begint Caroline. “Allereerst succesvol implementeren. Hoe zorg je ervoor dat een implementatie echt slaagt, dat het systeem werkt én de mensen ermee werken? Ofwel; een systeem dat echt meerwaarde biedt na implementatie. Als tweede vertellen we over een I&A beleidsplan dat de basis vormt voor de ontwikkeling van I&A in de organisatie. Waar wil je heen ontwikkelen en hoe zorg je dat je daar komt? Wij delen graag onze ervaringen hoe je tot een gedragen visie op posterformaat komt.”

Ketenintegratie en selecties
“Daarnaast vertellen we over ketenintegratie en selecties, onderwerpen waarover bezoekers ook een kennissessie kunnen bezoeken,” vertelt Caroline. “In de sessie over ketenintegratie vertellen wij over samenwerking in de onderhoudsketen. Deze ontwikkelt zich steeds meer naar integratie van data-uitwisseling tussen alle partijen. Zijn er al lessen te leren uit de ervaringen met koppelen van systemen en samenwerking in de keten? Voor welke vragen zoeken corporaties op dit moment antwoorden? En wat zijn de vragen voor morgen waarop je je nu al kunt voorbereiden?”

“Als laatste geven wij ook een sessie over selecties. Als je op zoek bent naar een nieuw systeem of applicatie, start je al snel een selectietraject. Er zijn verschillende methoden om dat te doen. De vaak gebruikte variant met onder andere demonstraties en een programma van eisen. Maar we begeleiden ook selecties aan de hand van Best Value Procurement. Een derde variant is een aanpak op maat. Of laat je je vooral informeren – en dus beïnvloeden – door de omgeving en wat andere hebben gekozen? Wanneer gebruik je welke methode en wat vraagt dat van de organisatie?”

Rad van Fortuin
“Bezoekers kunnen natuurlijk ook bij ons terecht voor andere vragen op het gebied van digitalisering, organisatieontwikkeling en gastvrijheid,” gaat Caroline verder. “Bijvoorbeeld met vragen of het ERP-landschap en digitaliseringstrends. Of hoe krijg je digitalisering op de strategische agenda en zorg je dat het iets van de hele organisatie wordt? Wil je even sparren, een digitale kop koffie drinken of aan het Andersom Rad van Fortuin draaien? Kom dan zeker langs.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Andersom