Andersom: "Innovatie voor en door medewerkers"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe spelen woningcorporaties zo goed mogelijk in op een snel veranderende wereld en hoe zorgen we voor innovatie in persoonlijke ontwikkeling? Op die vragen geeft Andersom antwoord tijdens CorporatiePlein. Een gesprek met Claudia Pasanea van het adviesbureau: "Innovatie vindt plaats door en met medewerkers."

Claudia: "Om je als organisatie voortdurend aan te passen en te kunnen blijven ontwikkelen, maak je gebruik van nieuwe systemen, websites, portals, processen en nieuwe manieren van werken en samenwerken. Maar het zijn de mensen in de organisaties die voor de beweging zorgen, met en door hen vindt innovatie plaats. Zij staan dan ook bij ons centraal. Mensen bepalen immers het resultaat en blije medewerkers zorgen voor blije klanten."

Daarbij laten wij een innovatieve tool zien die de ontwikkeling van medewerkers ondersteunt: Peddy. Met Peddy rijken we een middel aan om corporaties te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling van hun belangrijkste kapitaal."

Feedforward en drijfveren
Andersom organiseert samen met Peddy dit jaar twee kennissessies op haar stand. "In de eerste kijken wij naar 'feedforward'. Met feedback kijk je terug op situaties uit het verleden. Met feedforward krijg je juist handvatten om te handelen in de toekomst te beïnvloeden. Met de feedforward methode krijg je meer inzicht in jouw eigen én elkaars specifieke kwaliteiten. Verbeteren wordt op deze manier meer natuurlijk en zelfs leuk!"

"Daarnaast kijken wij naar de drijfveren van medewerkers. Inzicht in eigen drijfveren en die van collega's draagt bij aan de samenwerking in teams en organisaties. Management drives verbetert de performance van organisaties door mensen te laten zien waar ze energie van krijgen.

Andersom is op CorporatiePlein te vinden op stand 58.