Arie van der Deijl (Aareon): Sector geschikte standalone toepassing voor VvE-beheerders bieden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Afgelopen maand maakte Aareon bekend VvE-software-ontwikkelaar Twinq over te nemen. Wat betekent deze overname voor de huidige klanten van de softwareleverancier uit Emmen? CorporatieGids.nl sprak daarover met Productmanager Arie van der Deijl.

Twinq is een bekende partij voor met name het VvE-beheer, begint Arie het gesprek: “Veel van onze klanten in de corporatiemarkt, maar ook commerciële vastgoedbeheerders, maken gebruik van de VvE-software van Twinq. Dat is wat ons betreft een mooie aanvulling op het portfolio van Aareon. Ook vanuit de gedachte dat Aareon zich volledig richt op diensten en producten voor de vastgoedmarkt, is de overname van Twinq een logische stap. We denken dat al onze klanten – zowel woningcorporaties als propertymanagers – zullen profiteren van een verbeterde integratie en een groter aanbod van digitale producten.”

Verzoeken automatisch aanleveren
Binnen Aareon Nederland was er volgens Arie nog geen geschikte standalone toepassing voor VvE-beheerders. “Dat gat is nu gedicht. We zullen daarnaast ook bekijken of er toepassingen zijn die Aareon biedt die door Twinq-klanten gebruikt kunnen worden. Daarbij kun je denken aan apps die al ontwikkeld zijn binnen Aareon die ook door VvE-beheerders of hun klanten kunnen worden gebruikt. Een van de zaken die al gerealiseerd is, is het automatisch kunnen doorzetten van reparatieverzoeken die bij een corporatie binnenkomen naar de VvE-software. Dit komt voor als er een reparatieverzoek wordt ingediend voor een appartement dat onderdeel is van een VvE maar wel door de corporatie wordt verhuurd. Zo’n verzoek wordt via Mareon automatisch aangeleverd aan de VvE-software. De afhandeling van het verzoek wordt door de VvE-software weer afgeleverd aan Tobias, zodat ook daar duidelijk staat wat de status is. Zo kunnen we het onderhoudsproces verder digitaliseren en huurders beter informeren.”

Integratie toevoegen
Voor de klanten van Aareon zal er in eerste instantie niet wezenlijk veel veranderen. “Behalve dat de integratie met de VvE-software waar mogelijk zal worden toegevoegd. Dit geldt niet alleen voor de corporaties die gebruikmaken van de software, maar ook voor corporaties die het beheer van de VvE’s door derden laten uitvoeren met de software van Twinq. In de toekomst willen we ook kijken of we de portalen die corporaties gebruiken voor huurders en eigenaren kunnen combineren tot één portaal. Dat scheelt in onderhouds- en beheerkosten en geeft meer duidelijkheid voor de relaties die in het vastgoedproces een rol spelen.”

Specialistische kennis
Op de vraag wat andere voordelen zijn van de overname, vertelt Arie: “Een van de belangrijkste voordelen vind ik het feit dat we nu ook specialistische kennis in huis hebben van de VvE-sector. Dit maakt het makkelijker om de software voor de corporatiesector en andere vastgoedbeheerders daar optimaal op te laten aansluiten. Zo kunnen we het beheren van gemengde complexen nog verder verbeteren. Verder kunnen we door het gebruik van elkaars software sneller zaken leveren, omdat voor Aareon het portfolio van Twinq nu beschikbaar is gekomen. Daarbij kun je denken aan toepassingen zoals Mareon en de beslisboom.”

Kruisbestuiving
“De kruisbestuiving van producten en de potentie in de verschillende markten is een win-win situatie voor alle betrokkenen. De Aareon Groep investeert momenteel in een virtuele assistent: Neela. Deze assistent kan in de toekomst ook een rol vervullen bij klantcontact met de één miljoen huiseigenaren die in de software van Twinq zitten. Daarnaast is Aareon ook bezig met Internet of Things in de vorm van bijvoorbeeld predictive maintenance. Deze ontwikkeling kan ook worden toegepast op de appartementencomplexen.”

Optimale integratie
De eerste opgave is om daar waar mogelijk een optimale integratie met de andere Aareon-producten te realiseren, blikt Arie vooruit. “Ook willen we de mogelijkheden van het hergebruik van elkaars toepassingen inventariseren en in gang zetten. Daarnaast zullen we de toegevoegde waarde van onze partners voor het VvE-segment onderzoeken. Daarbij zullen Twinq en wij uiteraard onze software blijven doorontwikkelen en moderniseren, om zo organisaties zo goed mogelijk te kunnen blijven ondersteunen.”

Bron: CorporatieMedia, Foto: Aareon