AvW2: De complexiteit van ICT beheersbaar maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Directeur Jos Vervoort van AvW2.

Corporaties zijn continu bezig met het verbeteren van hun dienstverlening en hun bedrijfsvoering, begint Jos. “Processen worden heringericht en de organisatie wordt daar waar nodig aangepast. De huurders en woningzoekenden staan centraal en tevens wordt er een evenwicht gevonden met het optimaliseren van de bedrijfslasten. Digitalisering is niet meer weg te denken bij het verder optimaliseren van de dienstverlening en efficiency. Maar de bijdrage die ICT levert is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Het leidt immers ook tot een toename van complexiteit.”

Organisatieprojecten
Tegelijkertijd is de aandacht van bestuurders en managers voor het onderwerp ICT de laatste jaren enorm toegenomen. “Dat juichen wij als AvW2 toe. Want door deze aandacht veranderen ICT-projecten in organisatieprojecten waardoor niet alleen de slagingskans van de projecten omhoog gaat, maar ook het rendement van de ICT-investering. Voor zowel ICT-leveranciers, corporaties en natuurlijk huurders is dit een mooie ontwikkeling.”

Vraagstukken beantwoorden
Bij deze organisatieprojecten kan AvW2 ondersteuning bieden, gaat Jos verder. “Wij zijn een onafhankelijk bureau met ervaren adviseurs, projectmanagers en interim professionals. We kennen de sector en zijn in staat om personen en teams in beweging te brengen en te vertalen naar resultaten in een korte doorlooptijd. Bezoekers op CorporatiePlein kunnen van ons verwachten dat we hun ICT-vraagstukken herkennen en begrijpen, dat we ervaring hebben met het oplossen daarvan en dat we weten welke bijdrage de leveranciers op de beurs kunnen leveren. Bezoekers mogen ook verwachten dat we onze ervaringen inzetten voor een goed advies en dat we in staat zijn om zowel mensen op de werkvloer als bestuurders en managers enthousiast en betrokken maken – en houden – en dit vertalen naar een goed projectresultaat.”

ICT-beleidsplan op één A4
“Daarnaast organiseren wij om 10:30 en 14:00 een kennissessie over het ICT-beleidsplan op één A4. Op die manier heb je in één oogopslag de relatie tussen beleid, KPI’s en ICT. Onze aanpak is gericht op een directe koppeling tussen organisatie- en ICT-beleid en op de blijvende betrokkenheid van het totale management. Door deze aanpak en door het beleid op één A4 te presenteren, wordt het begrijpelijk en blijft het een actueel onderwerp op de MT-tafel.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: AvW2