Batavia Groep introduceert nieuw model vastgoedportaal op CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Later deze maand pakt Batavia Groep uit tijdens CorporatiePlein. Het Amsterdamse bedrijf introduceert een nieuw model van haar vastgoedportaal, vertelt over haar oplossing voor vastgoedsturing, laat de nieuwe functies van iWebsite zien en deelt haar ervaring over de 'zachte' kant van vastgoedsturing en klantsturing. Wij spraken hier alvast over met mede-eigenaar Steef Bakker.

"De wereld van de huurder verandert," begint Steef het gesprek. "Met de komst van huurdersportalen enkele jaren geleden heeft de huurder direct toegang gekregen tot zijn eigen data. Echter, het gebruik van het klassieke portaal valt in de praktijk tegen. Ons antwoord is de iWebsite. Deze interactieve website heeft dezelfde functionaliteiten als een gewone corporatiewebsite, met daarin het huurdersportaal geïntegreerd. Daarnaast kunnen portalen - zoals het vastgoedportaal, aanbodportaal of de kennisbank - ook binnen het domein worden gekoppeld. De corporatie kan zelf aangeven welke functies via postcode-huisnummer of 'zware' log-in beschikbaar worden gesteld. Wij zullen dit op 21 september voor het eerst op CorporatiePlein laten zien."

Verkenningen
In het VIM vastgoedportaal van Batavia Groep komen vastgoeddata, analyses en complexbeheerplannen samen. "Met meer dan 55 corporaties is het de standaard in de markt. De komende periode ondergaat het een transformatie: het portaal krijgt een volledige nieuwe look-and-feel en nieuwe functionaliteiten. Tijdens de beurs geven wij de eerste sneak-preview."

"Op het gebied van vastgoedsturing hebben we het afgelopen jaar het meest innovatieve model voor portfolio- en assetmanagement ontwikkeld. Tijdens de beurs vertonen wij onze laatste grote uitbreiding. Met 'Portfolio Verkenningen' wordt het mogelijk om zeer snel alternatieven voor portfoliobeleid op hoofdlijnen door te rekenen en de uitkomst direct te vertalen naar de wensportefeuille, de vastgoedexploitatie en de kasstroom- en vermogensratio's. Met 'verkenningen' wordt het beheer van het softwarelandschap voor de ICT-manager sterk vereenvoudigd, en is het niet langer nodig om een apart softwareproduct aan te schaffen."

Softwaregebruikers
Op het gebied van vastgoed- en klantsturing kijkt Batavia Groep ook naar de 'zachte kant'. Steef: "Wij realiseren als geen ander dat het succes van software niet alleen door functionaliteit wordt bepaald, maar vooral door de mensen die ermee werken. Wij richten ons daarom ook op de mens-organisatie en hebben hiervoor een speciale unit opgericht, die inmiddels succesvol aan de slag is bij diverse corporaties. Wij zijn dan ook trots om op CorporatiePlein niet alleen onze nieuwste softwareontwikkelingen te delen, maar ook onze unieke ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en software-implementatie."

Batavia Groep is op CorporatiePlein te vinden op stand 23