Beter Wonen Vechtdal kiest voor NEH Shared Services

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op maandag 20 augustus 2018 heeft Beter Wonen Vechtdal verlenging van haar outsourcingscontract met NEH ondertekend. Interim bestuurder Margriet Drijver en manager bedrijfsdevoering Gerard Broekgerrits spraken met NEH’ers Jan Pieter Cleveringa en André Groen over de voorgenomen fusie met woningcorporatie De Veste, hoe ze van de achterstand in ICT een voordeel gaan maken en de verwachte rol van NEH hierin.

“De rol van Beter Wonen Vechtdal gaat veranderen”, geeft Margriet aan. “Van rode lantaarn naar voorloper in het peloton en dat betekent investeren in mensen om aan te kunnen haken bij nieuwe ontwikkelingen. We hebben een hele gebruikersvriendelijke manier van automatiseren nodig, omdat onze mensen hier weinig ervaring mee hebben.”

Een logische keuze 
Het besluit om met NEH te verlengen was makkelijk genomen: “NEH kijkt mee in de te zetten stappen, is een steun en toeverlaat op alle AVG-vraagstukken en is bijzonder in het ondersteunen van de gebruikers, ook bij de adoptie van nieuwe technieken”, vertelt Margriet. “Bij de vorige corporatie waar ik was vonden gebruikers het vreselijk dat ze naar een helpdesk moesten. Vooral omdat het makkelijker was dat een medewerker even langs kwam. Ik zie hier echter dat gebruikers juist heel veel vertrouwen hebben in jullie helpdesk en dat is heel erg belangrijk.”

Gerard vult aan: “De samenwerking is inderdaad heel erg goed, je krijgt mensen altijd snel te pakken en ik verwacht dan ook dat NEH ons goed kan ondersteunen in de komende periode. Dit vanwege jullie ervaring in de sector, ervaringen met onze applicaties en de samenwerkingen die jullie met applicatieleveranciers hebben. De basishouding van jullie mensen is begripvol en jullie helpen ons zo goed mogelijk.”

“Kijk bijvoorbeeld hoe Frank Baas (privacy officer bij NEH) ons ondersteunt bij de AVG. Daar mag ook iets over gezegd worden”, aldus Margriet. “Frank loopt met ons een proces met documenten door en dat gaat heel erg goed. De spiegels die hij ons voorhoudt in de PIA’s, samen met de trainingen en de handreikingen zorgen ervoor dat we grote voortgang boeken. Wat ik daarin plezierig vind is dat Frank respect heeft voor het tempo dat wij aankunnen. Hij deelt zijn kennis, sluit zich aan bij ons tempo, maar signaleert wel als we een risico lopen.”

De juiste stappen in de juiste volgorde 
Er moeten de komende tijd een hoop praktische dingen gebeuren. Als de fusie doorgaat dan betekent dat onder andere dat de ICT van twee organisaties bij elkaar moeten komen. Margriet verwacht dat ervaring en werkwijze van NEH daarbij gaat helpen: “Wij verwachten dat NEH meekijkt in de te zetten stappen. En dat we de juiste stappen zetten in de juiste volgorde, waarbij onze gebruikers ondersteund worden bij de veranderingen.”

Over Beter Wonen Vechtdal 
Beter Wonen Vechtdal bezit over circa 3.700 eenheden, waaronder sociale huurwoningen, vrijesectorwoningen, zorgeenheden, bedrijfsruimten, winkels en garages. Met 28 medewerkers spant de corporatie zich in om betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van sociale huurwoningen in leefbare buurten te garanderen. Het werkgebied wordt naar de toekomst steeds complexer vanwege vraagstukken op het gebied van speciale doelgroepen, duurzaamheid, de roep om externe verantwoording en digitalisering. Met een fusie wil Beter Wonen Vechtdal een corporatie creëren die beter bestendigd is tegen deze veranderingen.

Over NEH 
NEH Shared Services ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met de primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Bron: NEH Shared Services | Foto: Beter Wonen Vechtdal