Data, data … en nog eens data

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op donderdag 22 november troffen meer dan 20 verschillende corporaties elkaar op een ontdek- en ontmoetsessie over data analytics en big data specifiek voor corporaties. Het werd een leerzame middag op de inspirerende locatie van de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. De sessie werd georganiseerd door Innovatielab voor Corporaties, een initiatief van HC&H Consultants waarmee zij een bijdrage willen leveren aan innovatieversnelling binnen de corporatiesector. 

Ontdekken & ontmoeten
Big Data Innovatiehub opende de middag met een inspiratiesessie over innovatie, onderzoek en kennisuitwisseling rondom big data voor bedrijven, startups en onderwijsinstellingen in Zuid-Holland. Vervolgens kwamen diverse specialisten op het gebied van data aan het woord waaronder Squadra Machine Learning Company, Motion10, Republiq, Springco | Urban Analytics. Deze innovators binnen de sector, die hun ervaring ook vaak hebben opgedaan buiten de corporatiesector, deelden hun kennis en ervaring aan de hand van praktijkcases binnen de corporatiesector. Vervolgens was er gelegenheid om de specialisten te ‘ontmoeten’. 

Olke Jan van der Meer, Managing Partner bij HC&H vertelt: ‘Deze sessie komt voort uit de toenemende behoefte naar ontwikkelingen op het gebied van innovatie onder corporaties. De snel toenemende hoeveelheid (big en open) data heeft geleid tot nieuwe vakgebieden als data science en data analytics. Deze bieden tal van analysemogelijkheden, inclusief het genereren van data-gebaseerde voorspellingen op basis van algoritmen.’ 

‘Binnen de corporatiesector zijn er inmiddels voldoende cases te vinden van innovatieve corporaties al dan niet ondersteund door externe partijen die elkaar gevonden hebben en dus ervaring hebben opgedaan met big data en data analytics. Dit was hét ideale moment om deze kennis bij elkaar te brengen en breder te delen! aldus Olke Jan van der Meer.

Deze eerste ontdek-en ontmoetsessie specifiek rondom data zorgde voor veel positieve reacties en gaf corporaties veel stof tot nadenken maar ook ideeën voor verdere actie. 

Over Innovatielab voor Corporaties
Met het Innovatielab voor Corporaties levert HC&H Consultants een bijdrage aan innovatieversnelling binnen de sector. Innovatielab voor Corporaties brengt corporaties die willen experimenteren met nieuwe technologie samen met andere corporaties en technische experts, om met elkaar een Innovatieroute te doorlopen. Wilt u meer weten HC&H’s Innovatielab voor Corporaties, kijk op www.innovatielabcorporaties.nl of www.hcenh.nl

Bron: HC&H Consultants | Foto: HC&H Consultants