Datarotonde: Processen binnen én buiten de corporatie verder digitaliseren

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In een wereld waarin digitalisering steeds belangrijker wordt, is het goed digitaal samenwerken tussen applicaties en ketenorganisaties van levensbelang. Datarotonde vertelt op 23 september tijdens CorporatiePlein over hoe het corporaties daarbij kan helpen. Voorafgaand aan de beurs spraken wij daar alvast over met Commercieel Manager Erma van Alebeek.

De digitale processen en uitwisseling van berichten tussen applicaties en organisaties die op Datarotonde worden uitgevoerd, zijn een wezenlijk onderdeel in de bedrijfsvoering, begint Erma: “Vanuit onze rol als onafhankelijke en betrouwbare partij in het midden, vervult Datarotonde de rol van verbinder of postbode tussen applicaties en samenwerkende ketenpartijen. Meer dan 90 miljoen berichten per maand worden via de Datarotonde veilig afgeleverd in de systemen van voorkeur.”

Beheren van de keten
De digitale integratie tussen ketenpartijen kunnen door de afspraken die Datarotonde met applicatieleveranciers heeft gemaakt ‘Managed’ worden afgenomen, legt Erma uit. “Dit betekent dat Datarotonde de volledige technische verantwoordelijkheid neemt voor het goed functioneren van de hele ketencommunicatie, waardoor corporaties ontzorgd worden.”

Digitale strategie implementeren
“De functionaliteit van het totale portfolio stelt corporaties en hun ketenpartners daarnaast in staat hun digitale strategie te implementeren en regie te voeren op elementen die zij zinvol achten. Datarotonde biedt met de Proces Monitor een eenvoudig middel om zelf de ingerichte processen functioneel te monitoren, bijvoorbeeld via het instellen van eenvoudige notificaties om een signaal te geven bij het overschrijden van een bepaalde doorlooptijd waardoor de gemiddelde doorlooptijd van een proces significant verbeterd wordt.”

Data Lake Feed
Met de lancering van de Data Lake Feed is het portfolio dat Datarotonde biedt compleet, sluit Erma af: “In aanvulling op de Datarotonde koppelmogelijkheden is er geïntegreerd een Business Proces Modeling Engine (BPM Engine), Monitor én het Data Lake Feed beschikbaar. Hiermee is men in staat om gedigitaliseerde processen – zowel binnen als buiten de keten – te implementeren, deze te analyseren én waar nodig aan te passen. Zelf ervaren? Kom tijdens CorporatiePlein dan een kijkje nemen op onze stand.”

Datarotonde is te vinden op stand 50 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Datarotonde