De Veste waardeert zorgvuldigheid NEH en verlengt contract met vijf jaar

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Waar woningstichting De Veste in 2006 voor het eerst de keuze voor NEH maakte, is op een warme 29 mei 2018 deze keuze weer bestendigd met een nieuwe verlenging van vijf jaar. Het ging er bij De Veste niet om of, maar wanneer er verlengd zou gaan worden: “NEH is een betrouwbare partner die zich telkenmale bewijst in een goede uitvoering.” 

Letterlijk en figuurlijk een warme ontmoeting 
“Wat mooi dat jullie naar Ommen komen en er zo’n mooi officieel moment van maken.” Zo begroet Rienk van der Meulen, a.i. directeur-bestuurder, zijn bezoekers Jan Pieter Cleveringa en André Groen van NEH. Een contractverlenging is altijd een mooi moment om terug en vooral vooruit te kijken. In gesprek met Rienk van der Meulen en coördinator ICT Martin Drenth blijkt dat in het verleden behaalde resultaten wel degelijk vertrouwen geven voor de toekomst.

Wat gaat dat ICT jullie de komende jaren brengen? 
“Ik denk dat in snel tempo ICT het mogelijk maakt een organisatorische doorontwikkeling door te maken. We kunnen op een eenvoudigere manier klanten anders gaan benaderen, met behoud van hun keuzevrijheid daarin. Of ze nu willen bellen, mailen, appen of via een eigen portaal ons willen benaderen.” Onze organisatie heeft nog vele kansen die de ICT-markt ons biedt in te gaan zetten. 

Van der Meulen vraagt zich af hoe het kan dat sommige ogenschijnlijk bewezen mogelijkheden nog zoveel implementatiecapaciteit, -geld en –tijd vergt. “Veel ideeën zijn in andere sectoren toch al lang bedacht, kunnen we daar niet meer van leren? We zijn blij met een betrouwbare partner die zich telkenmale bewijst in een goede ondersteuning bij onze uitvoering van vernieuwingen.” 

Martin Drenth vult aan: “De wereld in de IT-sector gaat hard. Wij zullen als corporatie gaan kijken op welke ontwikkelingen wij ook gaan inspringen. Door onze ICT-omgeving samen met NEH te vernieuwen zijn we beter voorbereid om aan te sluiten op deze ontwikkelingen.”

Waarom verder met NEH? 
NEH is volgens Van der Meulen onderscheidend: “Ik vind dat jullie alles zeer zorgvuldig oppakken. Dit blijkt uit alles, ook in de gesprekken naar dit nieuwe contract toe. En omdat we zeer tevreden zijn over de samenwerking hebben we ook geen selectietraject overwogen.”

Over De Veste 
De Veste vindt dat ze hun rol als woningcorporatie op een andere manier moeten vervullen. Als eigenaar van stenen, muren en huizen nemen zij hun verantwoordelijkheid en zorg daarvoor uiterst serieus, maar ze kijken er wel een beetje anders tegenaan: Binnen die stenen muren, spelen zich levens af van mensen en die zijn in geen enkel huis gelijk. Eigenlijk huisvesten wij een veelvoud van eten, slapen, plezier en verdriet. De kwaliteit van leven binnen al die muren is wat ons drijft.”

Over NEH 
NEH ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Bron: NEH | Foto: De Veste