DEMO Consultants: Betrouwbare, beschikbare en veilige data en informatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties beschikken over steeds meer vastgoeddata. Hoe ga je goed om met deze gegevens en laat je ze voor je werken? DEMO Consultants vertelt hier op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met Directeur Andre van Delft.

Volgens Andre worden de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid van data steeds belangrijker voor woningcorporaties. “Alles dat kan worden gedigitaliseerd zal worden gedigitaliseerd. Er komen steeds meer data beschikbaar, bijvoorbeeld vanuit de maatschappij, overheden, bedrijven, huurders, gebouwen en dus ook vanuit woningcorporaties. Daar moet je als organisatie op een goede manier mee omgaan.”

Optimaal creëren en beheren van vastgoed
“Naast dat data steeds belangrijker worden, ontwikkelen ICT-tools en technieken zich enorm snel en worden deze steeds omvangrijker, krachtiger en effectiever. Data-uitwisseling vindt daarbij steeds meer geautomatiseerd plaats. De interpretatie en analyse van gegevens en het daarmee omzetten van data naar informatie steunt op de combinatie van kennis van context, menselijk inzicht en digitale technieken en tools. De snelheid en het gemak waarmee tot informatie getransformeerde data gebruikt kan worden, zal steeds belangrijker worden. Dit zal het verschil gaan maken bij het duurzaam en optimaal creëren en beheren van vastgoed.”

Vastgoedinformatiemanagement
“Alles wat wij bij DEMO doen staat in het teken van vastgoedinformatiemanagement,” legt Andre uit. “Dit is een veelomvattend begrip en wij houden ons ook graag in de breedte hiervan bezig: van software voor conditiemeting tot advies over brandveiligheid of BIM voor beheer en onderhoud. We helpen onze klanten bij het verbeteren van de performance van hun vastgoed waardoor ze kosten besparen, opbrengsten verhogen, waarde toevoegen, voldoen aan wettelijke verplichtingen en gaten in capaciteit en kennis vullen.”

Verbeterde RE Suite
“Woningcorporaties kennen ons waarschijnlijk van de softwaretools Real Estate Suite (RE Suite) en ons advies voor beheer en onderhoud. We zijn continu bezig met vernieuwing en daarom voorloper in ons vakgebied. Dat betreft het up-to-date houden, verbreden en vernieuwen van onze kennis, diensten en tools. Dit jaar ligt daarbij de focus op Real Estate Maintenance en BIM.”

“Daarnaast hebben de Aw en WSW de afgelopen jaren de samenwerking geïntensiveerd om het toezicht op de sector effectiever en efficiënter te maken. Het gezamenlijke beoordelingskader Aw-WSW is sinds begin dit jaar van kracht. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor de informatieverzameling en verwerking binnen woningcorporaties en is voor ons aanleiding geweest om de functionaliteiten van de RE Suite nog eens goed tegen het licht te houden en waar nodig of mogelijk te verbeteren. Wij nodigen bezoekers van CorporatiePlein van harte uit op onze stand om de verbeterde RE Suite zelf te testen, en vertellen daarbij uiteraard graag over onze ‘lessons learned’ en de laatste nieuwtjes in het vakgebied.”

DEMO Consultants is op CorporatiePlein te vinden op stand 5

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: DEMO Consultants