Demo Consultants: Data staan aan de basis van iedere juiste beslissing

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met CEO André van Delft van DEMO Consultants.

De volgende tien jaar zullen meer veranderingen brengen dan de vorige vijftig jaar, begint André het gesprek. “De wereld zal worden geconfronteerd met klimaat- en demografische veranderingen met een sterke focus op duurzaamheid en energiebesparing. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van zowel nieuwe als bestaande gebouwen en infrastructuur worden steeds belangrijker, evenals data en informatie. De intrede van diverse disruptieve technologieën zoals digitalisering, mobilisering, AI, virtualisering en robotisering zijn de drivers van een steeds sneller veranderende omgeving. Omdat data de basis vormen voor het nemen van de juiste beslissingen omtrent vastgoedbeheer, zullen deze bruikbaar en snel toegankelijk moeten zijn. De behoefte hieraan zal de komende jaren steeds verder toenemen.”

Vastgoeddata
DEMO Consultants vertelt op CorporatiePlein meer over hoe ze corporaties kan ondersteunen in deze behoeften. “We ontwikkelen diensten en producten die klanten helpen bij het maken van de beste keuzes voor hun vastgoed. Zo vertellen wij tijdens de beurs meer over onze RE Suite. Corporaties kunnen hiermee vastgoeddata verzamelen, verwerken en analyseren, en op onze virtuele stand laten we dit graag zien. Daarnaast gaan we in op bijvoorbeeld de recente ontwikkelingen op het gebied van BIM en de vraag hoe corporaties de staat van hun vastgoed bepalen ten aanzien van brandveiligheid, onderhoud en wet- en regelgeving.”

BIM en innovatief inspecteren
Tijdens de beurs organiseert DEMO Consultants ook twee kennissessies. André: “We werken mee aan het Europe Horizon 2020 onderzoeksproject BIM-SPEED. Met onze eerste kennissessie delen wij onze ervaringen en inzichten over het werken met BIM bij renovatietrajecten. Vervolgens gaan wij graag de discussie aan met onze deelnemers omdat we nieuwsgierig zijn naar hun vragen, standpunten en argumenten.”

“In de tweede sessie gaan we in op innovatief inspecteren. Inspecteren is een traditioneel vak, maar gebeurtenissen als de coronacrisis maken duidelijk dat nieuwe manieren van verzamelen van vastgoeddata kansen bieden. Digitale innovaties en ontwikkelingen zullen hierbij een belangrijke rol spelen. In deze interactieve workshop wordt aan de hand van de visie en ervaring van DEMO Consultants ingegaan op mogelijke toepassing van innovaties, wensen van en kansen voor woningcorporaties.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: DEMO Consultants