DEMO Consultants over optimaal vastgoedinformatiemanagement

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wie vastgoed effectief wil managen, moet over de juiste informatie beschikken. Wat is de rol van ICT in dat proces, en hoe richt je dit efficiënt in? Op 21 september vertelt DEMO Consultants hier meer over tijdens CorporatiePlein. Een gesprek met Inge van Zuijlen: "Wanneer je weet over welke informatie je wil beschikken, weet je ook welke data je moet verzamelen, structureren, analyseren en ontsluiten."

Data en informatiehuishouding zijn van essentieel belang, zegt Inge. "Om op de hoogte te zijn en te blijven van de kwaliteit van het totale bezit moet deze informatie goed op orde zijn. Alleen dan kan de corporatie zich een goed beeld vormen over onder andere beheer en onderhoud. Deze info moet uiteraard ook up-to-date zijn, maar door gebrek aan strategische keuzes is dat vaak niet het geval. Een solide vastgoedinformatiesysteem is dan eigenlijk onontbeerlijk. Wij denken mee met het bepalen van organisatiestrategieën, randvoorwaarden en kaders, en adviseren corporaties om vooraf goede afwegingen te maken. Ons informatiesysteem, de Real Estate Suite, is modulair inzetbaar en wij zorgen altijd voor een passende oplossing voor elke situatie en elke vastgoedbeheersituatie."

Nieuwe ontwikkelingen
"Vastgoedbeheerorganisaties komen door het uitbesteden van operationele werkzaamheden steeds meer in een regierol. Partners in de keten waarmee een contract is aangegaan worden door de organisatie veelal op basis van een prestatiecontract gemonitord. DEMO ondersteunt de corporatie om tot optimale samenwerking te komen, door de juiste beslissingen te nemen over de wijze, mate en aard van informatie-uitwisseling."

"Daarbij zien wij veel kansen in nieuwe ontwikkelingen als de integratie van BIM met beheerinformatie, de koppeling van BIM en GIS, laserscans, drones en de toepassing van augmented reality. Dit soort innovatieve technieken zullen aan de ene kant een enorme stap voorwaarts betekenen in het verzamelen en structureren van informatie, terwijl het aan de andere kant mogelijkheden biedt voor directe koppeling van informatie aan dagelijkse processen. Door de kennis en ervaring in onze onderzoeksprojecten lopen wij voorop in het concretiseren van deze uitdagende mogelijkheden."

Mogelijkheden
Op CorporatiePlein wil DEMO meer laten zien van deze mogelijkheden. "Onze adviseurs vertellen graag over alles wat met vastgoedinformatie te maken heeft en hoe wij onze kennis hierover hebben vertaald in de RE Suite. In de kennissessies laten wij zien hoe je door koppeling van BIM aan beheerinformatie in RE Maintenance op een eenvoudige wijze een meerjarenonderhoudsplanning genereert. Een tweede kennissessie toont de inzichten en tools die RE Suite biedt voor een corporatie die werkt met prestatiecontracten en de regie wil houden op de uitbestede werkzaamheden."

DEMO Consultants is op CorporatiePlein te vinden op stand 11