'Digitaal, Digitaler, Het Digitaalst'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Zoek op Google in het Nederlands naar ‘digitale corporatie’ en je krijgt maar liefst 127.000 resultaten. Het leidt geen twijfel dat het onderwerp digitale corporatie actueel is. Als een corporatie zelf nog niet bezig is digitaal te worden, dan zijn er legio artikelen, websites, leveranciers en congressen die roepen dat dit wel moet gaan gebeuren.

Verrassend is dat hoewel iedereen weet te vertellen dat de kanteling naar digitaal zijn een enorme uitdaging voor een corporatie is, er geen algemeen beschikbare definitie van het begrip digitale corporatie is. Dat is begrijpelijk gezien de fase waarin de ontwikkeling van corporaties zich bevindt, maar levert ook een risico op. Niet iedere corporatie is even ver in de ontwikkeling van pand- en procesgerichte organisatie naar klant en digitaal gerichte organisatie. Als een ERP-leverancier een corporatie dwingt om mee te schakelen naar nieuwe releases of zelfs naar hele nieuwe productlijnen die forceren dat een organisatie te snel de omslag moet maken, brengt dit hoge kosten en problemen mee voor de corporatie.

Itris innoveert haar ERP-oplossing voor corporaties snel en grondig. Met de toevoeging van een Digitaal Corporatie Platform krijgt de corporatie alle middelen in handen om te groeien naar digitale bedrijfsvoering.

Hoewel in het corporatiedomein digitale bedrijfsvoering nog niet helemaal uitgekristalliseerd is, zijn er andere domeinen waarin dat wel gebeurd is. Denk aan gemeenten, lokale overheid en hoger onderwijs waar zelfs de gehele informatie uitwisseling in de keten al gerealiseerd is. De opzet van ons Digitaal Corporatie Platform is geworteld in de diepgaande kennis die Itris en haar management heeft van vergelijkbare ontwikkelingen binnen diverse sectoren in Nederland. Uitgangspunten zijn dan ook NORA (Nederlandse Overheids Referentie Architectuur), CORA en alle uitgangspunten van de e-overheid. Hierdoor is ViewPoint klaar om alle principes van de Nederlandse e-overheid te ondersteunen.

Het pad naar digitale bedrijfsvoering voor ViewPoint gebruikers is er één van evolutie. Iedere corporatie kan in volledig eigen tempo bepalen in welke mate en met welke snelheid zij digitaal wordt. Uit ervaring weet Itris dat er vijf fasen zijn in de groei naar digitale bedrijfsvoering.

De afbeelding toont dit evolutionaire pad op hoofdlijnen van pandgerichte en fysieke bedrijfsvoering naar complete digitale bedrijfsvoering en volledige ketenintegratie.

Iedere corporatie kiest haar eigen pad en de eigen mate van digitalisering. Zonder gedwongen keuzen of herimplementaties. De weg naar digitale bedrijfsvoering heeft voor ViewPoint corporaties een duidelijk gezicht en een veilige route. Itris helpt!

Bron: Itris

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Itris de CorporatieGids 2017 te bekijken