Een aardbevingsbestendige ICT-omgeving voor Woningstichting de Delthe

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op een winterse maandag 11 december trotseerden NEH’ers Stefan Vogelaar en Jan Pieter Cleveringa de sneeuw om in het hoge noorden Woningstichting de Delthe te bezoeken. In een omgebouwde woonkamer van een voormalig boeren herenhuis te Usquert, ondertekenden de heren met bestuurder Tom Leemburg een meerjarig contract voor levering van Kantoorautomatisering in de Cloud. 

Leemburg heeft 25,5 jaar mogen werken voor de Delthe en gaat na dit jaar welverdiend met pensioen. Hoe hij zijn vrije tijd gaat besteden? Door te schilderen, klussen, gedichten te schrijven én te vliegen met zijn drones. Om de Delthe met een gerust hart achter te laten, besloot Leemburg de ICT te outsourcen.

“In het verleden hebben wij ransomware gehad via één of andere email. Dit was voor ons een signaal om de zaken eens goed te bekijken. We zaten vooral met de server, als die crasht hebben we een enorm probleem.” Dit is echter niet de enige reden waarom Leemburg ontzorgd wil worden. De Delthe heeft namelijk ook te maken met aardbevingen die veroorzaakt worden door gaswinning in het noorden.

Aardbevingsbestendig 
“Nederland heeft niet genoeg kennis van gebouwen verstevigen. We vliegen daarom kennis in vanuit onder andere Japan en Australië. Ons land heeft gezegd dat we hier maar van moeten leren. Dit betekent dat een corporatie verplicht woningen moet verstevigen waarbij de kosten vaak veel hoger liggen dan bij sloop-nieuwbouw. Pragmatisme is hier dus ver te zoeken en daar zijn huurders de dupe van” aldus Leemburg.

Leemburg vervolgt: “Wij maken ons hard om de voorzieningen bij de bewoners te houden. We zijn woningen aan het versterken voor de aardbevingen en maken de woningen gelijk ‘0 op de meter’. Voor huurders is het heel erg ingrijpend om een week of 4 elders te moeten wonen. Niet overal heb je wisselwoningen beschikbaar. De politiek heeft hier minder oog voor dus daar ligt een rol voor ons”.

Daarom heeft Leemburg behoefte aan een partij die totale ontzorging biedt. Via NCCW is Leemburg terecht gekomen bij NEH. Vanwege het fijne contact, de verbinding met NCCW en het specialisme in de corporatiebranche, is NEH de partij geworden waaraan Leemburg zijn organisatie toevertrouwt wanneer hij met pensioen gaat. “Ik dacht: laten we dit maar goed regelen. Met de Cloud ben je immers ook aardbevingsbestendig”, vat Leemburg scherp samen.

Over de Delthe 
Woningstichting de Delthe is met 5 medewerkers de kleinste corporatieklant van NEH. De corporatie beheert 539 woningen en 11 garages in woondorpen gelegen in de gemeente Eemsmond. Als kleinere speler staat de Delthe dicht bij de woonconsumenten in haar werkgebied. Hierdoor is de corporatie goed op de hoogte van wat er speelt bij bewoners.

Over NEH Shared Services 
NEH bestaat al 20 jaar en sinds 2004 ontzorgt dochteronderneming NEH Shared Services meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 80 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH Shared Services de meest ervaren ICT-partner voor elke woningcorporatie.

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services te bekijken.