Embrace implementeert als eerste de Digitale Inkomensverklaring in samenwerking met Maaskoepel

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als voorloper in innovatie en efficiëntie gaan we als eerste in Nederland live met de officiële Digitale Inkomensverklaring, in nauwe samenwerking met Maaskoepel. Dit markeert een tijdperk van moeiteloze, veilige en snelle gegevensuitwisseling tussen woningzoekenden en -corporaties.

De Digitale Inkomensverklaring, geïmplementeerd via MijnOverheid, biedt woningzoekenden de mogelijkheid om hun inkomensgegevens gemakkelijk, snel en veilig te delen met woningcorporaties. Dit betekent niet alleen minder administratieve rompslomp, maar ook een verkleinde kans op fouten bij het reageren op en toewijzen van sociale huurwoningen. Embrace heeft zich vanaf het begin ingezet voor deze ontwikkeling en een cruciale rol gespeeld bij het omzetten van de pilot van de Digitale Inkomensverklaring naar een officiële landelijke implementatie.

Joop Reijnhoudt, Product Owner bij Embrace, benadrukt het belang van deze unieke stap: “We hebben hier enorm gepionierd en de weg vrijgemaakt voor alle andere woningcorporaties en softwareleveranciers. Bijna alles was nieuw. En we zijn in het diepe gedoken van onder andere de woningwet, ministeries, staatscourant, Logius, BSN, DigiD, Aedes, accountants, Diginetwerk en it-auditors, om er uiteindelijk weer uit te komen. Dit kwam vooral doordat we nu officieel het BSN van woningzoekenden mogen (en moeten) gebruiken. Daarvoor was een wetswijziging nodig. Omdat het BSN een gevoelig persoonsgegeven is, moesten we aan allerlei mega strenge eisen voldoen. En dat is gelukt!”

Bovendien verdient Jasper Rijnbout, onze toegewijde ontwikkelaar, een speciale vermelding. Hij heeft met zijn uitzonderlijke vaardigheden deze functionaliteit van de Digitale Inkomensverklaring vanaf de grond af opgebouwd.

Dankzij deze stap kunnen we onze toewijding aan innovatie en klanten laten zien, maar ook ons vermogen om complexe uitdagingen aan te gaan en te overwinnen. We kijken ernaar uit om de toekomst van de vastgoedsector verder te blijven vormgeven met baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen.

Woonnet Rijnmond is live gegaan met de Digitale Inkomensverklaring. Op hun website zie je in een kort filmpje nog beter hoe het allemaal in z’n werk gaat.

Bron: Embrace, Foto: Maaskoepel