Flexibel werkplekbeheer met NEH Device Management

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Werkplekken hebben een andere vorm gekregen: werknemers willen 24/7 toegang hebben tot bedrijfsapplicaties, waarbij ze overal veilig kunnen werken. Een logisch gevolg is dat het beheren van werkplekken een stuk complexer en uitdagender is geworden. Daarom heeft NEH een nieuwe dienst ontwikkeld: NEH Device Management.

De werkplek van nu 
Thin clients verdwijnen langzaam maar zeker uit het hedendaagse kantoorbeeld. Surfaces, laptops en andere Windows 10 devices maken hun intrede, waarmee aan de nieuwe wensen van werknemers wordt voldaan: overal, altijd en veilig kunnen werken. Deze manier van werken hoort bij de werkplek van nu en dit brengt interessante uitdagingen met zich mee.

Service windows verdwijnen 
Er wordt steeds vaker thuis gewerkt: ’s avonds de meeting van de volgende dag voorbereiden, in het weekend nog even een rapportage afronden. Deze ontwikkeling maakt dat service windows verdwijnen. 

Waar beheerders voorheen om 18.00 uur of in het weekend uitgebreid met updates en dergelijke aan de gang konden, wordt met flexibele werktijden indirect gevraagd om flexibel beheer.

Ondersteuning op afstand 
NEH Device Management biedt klanten beheer op afstand voor alle Windows 10 devices. Werknemers ervaren hierdoor de best mogelijke ondersteuning op afstand, waarmee downtime van werkplekken tot het minimale wordt beperkt. Ook de steeds frequentere (beveiligings- en functionaliteits-) updates vanuit Microsoft worden hiermee ondervangen.

NEH Device Management in het kort 
In de kern zijn we met deze dienstverlening in staat om een omgeving met Windows 10 veilig, efficiënt en schaalbaar te managen.

Vernieuwingen welke de boventoon voeren zijn: 

  • Een dedicated proactief device managementteam 
  • Focus op de werkplek 
  • Inspoelen van een werkplek in 20 minuten 
  • Flexibel uitrollen van applicaties 
  • Dynamisch inzicht in werkplekken

Tablets, mobiele telefoons 
Natuurlijk voorziet NEH ook in het beheer van tablets en mobiele telefoons met Android of iOS. Hiervoor heeft NEH de dienst Mobile Device Management ontwikkeld.

Bron: NEH | Foto: NEH