HC&H Consultants: Corporatie klaarstomen voor de toekomst

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties beseffen steeds meer dat veranderen noodzakelijk is om de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden. Maar hoe verander je eigenlijk, geef je jezelf de vaardigheden die nodig zijn én neem je alle medewerkers mee? Het antwoord op die vragen staat centraal bij HC&H Consultants op 23 september tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met directeur Annelies van den Berg.

“We zijn ervan overtuigd dat je veranderen altijd samen doet,” begint Annelies het gesprek. “Of het nu gaat om het ontwikkelen van een digitale strategie, het gebruiken en toepassen van bestaande en nieuwe technologieën of het verbeteren van processen: het begint altijd bij samenwerking, bij mensen.”

Veranderen doe je samen

Op de vraag hoe corporaties dit organiseren, geeft HC&H Consultants tijdens CorporatiePlein antwoord. “Wij vinden dat als wij een klant geholpen hebben, de klant het daarna zelf moet kunnen,” licht Annelies toe. “Wij leveren niet alleen onze kennis en ervaring, maar ook veranderkracht. Daarom pakken wij onze opdrachten graag samen met de corporatiemedewerkers op, zodat zij direct leren door het te doen. Want wij zijn van mening dat medewerkers cruciaal zijn bij het ontwikkelen van een organisatie.”

Klaar voor de toekomst
Vanuit deze visie helpt HC&H Consultants corporaties zich klaar te maken voor de toekomst. “Dit doen we met een integrale aanpak van mensen, processen én de juiste tools. Samen met onze klanten werken wij aan een passende digitale strategie die bijdraagt aan het behalen van hun ambities. Wij denken ook graag mee over het inrichten van de organisatie op het gebied van informatievoorziening en -beveiliging. Ook helpen wij graag bij het implementeren van nieuwe software, het halen van verspillingen uit processen met lean en bij het digitaliseren van processen met digitale workflows en RPA. Daarnaast gaan we samen met corporaties aan de slag om een eigen roadmap naar de cloud te ontwikkelen.”

Digitaal DNA
HC&H Consultants begeleidt medewerkers daarnaast met het ontwikkelen van digitaal DNA, gaat Annelies verder. “Denk aan training, coaching en begeleiding on the job om te toetsen hoe digitaal fit men is. Ook trainen wij functioneel beheerders en kerngebruikers zodat zij hun rol nog beter kunnen invullen en leiden wij medewerkers op tot probleemoplossers met onze Yellow en Green Belt trainingen.”

Innoveren kun je leren
“Daarnaast kijken we ook naar het ICT-landschap van morgen, en leren wij corporaties te innoveren. Wij bieden inspiratie van binnen én buiten de sector en helpen organisaties graag bij het realiseren van hun innovaties. Meer weten? Kom dan zeker bij ons langs voor een gesprek over jullie uitdagingen.”

HC&H Consultants is te vinden op stand 24 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieGids, Foto: HC&H Consultants