HC&H: ‘De fase van beheren en ‘zorgen dat het blijft werken’ is voorbij’

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Voor toekomstbestendige corporaties wordt het steeds noodzakelijker om flexibel in te kunnen spelen op de dynamiek in de omgeving. Dat zegt Annelies van den Berg van HC&H Consultants. Het bedrijf is één van de exposanten op 27 september tijdens CorporatiePlein 2018, en CorporatieGids.nl sprak alvast met Annelies over haar visie op de bedrijfsvoering van de toekomst.

Volgens Annelies wordt de dynamiek waar woningcorporaties mee te maken hebben veroorzaakt door wet- en regelgeving, veranderende behoeften van klanten en technologische ontwikkelingen. “De fase van alleen beheren en ‘zorgen dat het blijft werken’ is voorbij. Dat houdt in dat dienstverlening en ketenprocessen in belangrijke mate gedigitaliseerd zijn – met maatwerk waar het moet – en de basis informatievoorziening op orde, gestandaardiseerd en beveiligd is. Ook hebben medewerkers de kennis en vaardigheden om goed hun werk te kunnen doen.”

Continu verbeteren is hierbij een tweede natuur geworden, legt Annelies uit. “Deze is niet alleen intern gericht, maar ook op verbetering in samenwerking met andere corporaties en ketenpartners. De innovatiestrategie is lang niet meer altijd volgend: steeds meer corporaties hebben innovatiemanagement ingericht.”

Breed spectrum aan onderwerpen
“Op CorporatiePlein verwelkomen Olke Jan van der Meer, Marnix Ferwerda, Christabe Wybenga en ikzelf graag bezoekers op de stand van HC&H Consultants om te praten over een breed spectrum aan onderwerpen. Onder andere het Innovatielab voor woningcorporaties, samenwerking, continu verbeteren, grip op informatiehuishouding, informatiebeveiliging, strategische vraagstukken, selecties en implementaties van ICT-systemen, digitalisering, procesoptimalisatie, sourcing en ketensamenwerking.”

HC&H is op CorporatiePlein te vinden op stand 14

Bron: CorporatieMedia | Foto: HC&H Consultants

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.