Hersense: Borgen van informatiebeveiliging en privacy binnen functioneel beheer

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met de grote hackaanval in de sector begin dit jaar, is het belang van goede informatiebeveiliging en privacy nogmaals benadrukt. Wat houdt dit in voor je functioneel beheer als woningcorporatie? Waar liggen de pijnpunten en hoe voorkom je een eventueel datalek? Hersense vertelt hier en meer over op CorporatiePlein, en wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met Managing Partner Hugo Neeskens.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Samen met ICT- en privacy-advocaat mr. Dr. Eric Verhelst gaan we in op het borgen van informatiebeveiliging en privacy binnen het functioneel beheer. Tijdens onze sessie beantwoorden we vragen als het zoveel als mogelijk voorkomen van issues als datalakken en hacks, welke voorbereidingen je samen met leveranciers treft en hoe je daarop proactief kunt sturen en verantwoorden richting bijvoorbeeld de accountant. Wij richten ons daarbij vooral op de praktijk door dergelijke vraagstukken te borgen binnen het functioneel beheer.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers kunnen bij ons terecht met alle vragen die zij hebben over hun gewenste of huidige ICT-oplossingen. Die mogen strategisch van aard zijn, maar ook operationeel. Dus van het opstellen van de I&A-strategie en beleid tot het volledig ondersteunen in het functioneel beheer. Maar ook als bezoekers vragen hebben over communicatie kunnen zij bij ons terecht. Bijvoorbeeld met betrekking tot ICT, maar ook bedrijfsbreed.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij helpen corporaties echt verder doordat hetgeen wij adviseren, ook daadwerkelijk in de praktijk waar te maken. Wij werken dus niet alleen graag I&A-beleid en strategie uit, maar helpen ook mee aan de praktische uitwerking daarvan. Daarnaast hebben we veel ervaring en kennis in huis met betrekking tot het implementeren én functioneel beheren van alle systemen en applicaties die corporaties gebruiken.

Als verlengstuk van onze klanten zorgen we voor totale ontzorging. Daarbij ligt de nadruk op het verbinden van de beheerorganisaties van onze klanten met hun IT-leveranciers. Dat laatste doen we specifiek met onze FBaaS-dienstverlening: Functioneel Beheer as a Service. Hierbij kunnen onze klanten kiezen in welke mate zij ontzorgd willen worden. Bijvoorbeeld tijdelijk of permanent of van het invullen van specifieke deelgebieden binnen het functioneel beheer tot het uitvoeren van het volledige functioneel beheer.

Hersense is op CorporatiePlein te vinden op stand 42.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Hersense