Het integraal opstellen van uw financiële meerjarenbegroting

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Trace Financiële Planning is vernieuwd, de user interface is op de schop gegaan, waardoor de software gebruikersvriendelijker en intuïtiever is geworden.

In het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het vernieuwen van Trace Financiële Planning en het resultaat mag er wezen! De eerste pilotklanten hebben met succes hun financiële meerjarenbegroting opgesteld en kunnen de dPi system-to-system aanleveren aan SBR-wonen.

Integrale applicatie
Een van de grootste voordelen van Trace Financiële Planning is het volledig integraal opstellen van de financiële meerjarenbegroting en aanlevering van de dPi voor woningcorporaties. De module koppelt met verschillende modules om zonder tussenkomst van import/export een volledige meerjarenbegroting op te stellen.

Voor het opstellen van de meerjarenbegroting heeft u de berekende markt- en beleidswaarde per object voor de jaarrekening binnen handbereik. Dit geldt ook voor de financieel getoetste investeringsvoorstellen (projectbesluiten) of projecten die op langere termijn zijn begroot. Deze kunnen met één druk op de knop binnen de applicatie worden geïmporteerd in het begrotingsscenario. U zet hierdoor direct stappen in het verder integreren en optimaliseren van uw planning & controlcyclus.

Om in de meerjarenbegroting de meest passende financieringsstrategie door te rekenen kan de huidige leningen- en derivatenportefeuille vanuit de module Treasury Financiële Instrumenten worden opgehaald en kunnen de nieuw aan te trekken leningen op basis van de berekende benodigde liquiditeit (kasstromen) worden gesimuleerd. Ook kunt u op basis van de rentescenario’s de toekomstige rente- en aflossingsverplichting berekenen van de toekomstige financieringen en ziet u de effecten op de ICR, Loan-to-Value en andere relevante ratio’s.

Meer informatie?
Bent u ook benieuwd naar de vernieuwde Trace Financiële Planning? Wij nodigen u graag uit voor het webinar Grip op je begrotingsproces op 5 juli, om 10:00 uur, waarin we u meenemen in de mogelijkheden van Trace Financiële Planning.

U kunt zich hier aanmelden.

Bron: Aareon, Foto: Aareon