Intratone: Veilig toegangsbeheer met innovatieve draadloze intercom

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De tijd dat kilometers bedrading nodig was om de intercom te verbinden met elk appartement in een complex, ligt ver achter ons. Dat zegt Edwin van Reijsen van Intratone. Het bedrijf laat op CorporatiePlein zien hoe – met haar beproefde draadloze technologie – de toegangscontrole sneller, veiliger, duurzamer én voordeliger kan verlopen. In gesprek met ons licht hij alvast een tipje van de sluier op.

Intratone is van origine een Frans bedrijf, maar is inmiddels ook in de Benelux stevig aan het groeien, begint Edwin: “Draadloos toegangsbeheer bestaat al in België, maar het grote verschil met andere bedrijven is dat onze technologie volledig met een SIM-kaart – dus als een telefoon – werkt. Zo worden vervelende storingen of een netwerkverbinding die uitvalt voorkomen.”

Snelle installatie
“Er zijn nog talloze andere voordelen van deze succesvolle technologie,” gaat Edwin verder. “Omdat de intercom – op de voeding na – volledig draadloos is, moeten architecten en aannemers geen aansluitingen en bekabeling meer voorzien tussen de intercom en woningen. De installatie is dus zonder graaf-, kap- en breekwerk doorgaans in enkele uren gerealiseerd. Dit reduceert niet alleen de installatiekosten, maar ook de overlast voor bewoners. En omdat je honderden meters kabel, koperdraad én plastic per object bespaart, is het systeem ook zeer duurzaam.”

Ontwerpvrijheid
Een ander belangrijk punt voor architecten is het vinden van de juiste balans tussen schoonheid en functionaliteit, gaat Edwin verder. “Met ons nieuwe DINA Create Modulair Intercomsysteem kiest de corporatie de kleur, het materiaal, het aantal labels, de belknoppen, de positie én de modules. Zo biedt het systeem grote ontwerpvrijheid voor digitale deurcommunicatie.”

Online beheerplatform
“Veiligheid is daarnaast een belangrijk aspect bij de keuze van een intercom,” sluit Edwin af. “Al onze systemen zijn beveilig tegen kopiëren; transponders en codes kunnen in real time worden gevalideerd of verwijderd via ons online beheerplatform. Via gepersonaliseerd sleutelbeheer op afstand, kunnen ook sleutels gekoppeld worden aan een elektronische sleutelhanger die identificeerbaar is met een uniek nummer. Vanaf de beheersite zijn alle sleutels traceerbaar en controleerbaar. Zo kunnen beheerders – al dan niet tijdelijk – toegang verlenen aan schoonmaak- of onderhoudspersoneel zonder fysiek aanwezig te zijn, wat opnieuw tijd en kosten bespaart. Het systeem is zo ook prima toegankelijk voor hulpdiensten of familieleden bij geval van nood. We nodigen bezoekers van harte uit om deze voordelen – en meer – live op onze stand te ervaren.”

Intratone is te vinden op stand 2 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Intratone