Itris: Digitaliseren, standaardiseren en automatiseren van basisprocessen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De toekomst van bedrijfsvoering voor woningcorporaties ligt in het digitaliseren, standaardiseren en automatiseren van de basisprocessen. Dat zegt Rick de Krom, commercieel directeur van Itris. Het bedrijf is op 26 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en wij spraken voor de beurs alvast met Rick over de visie van het bedrijf.

Bij het digitaliseren, standaardiseren en automatiseren van basisprocessen ligt de focus van de corporatie op de regie van haar middelen. “Dit om kwalitatief hoogwaardige woningen zo goedkoop mogelijk aan te bieden en de juiste aandacht te schenken aan huurders en ketenpartners. Daarbij wil de corporatie zo min mogelijk ‘last’ hebben van complexe bedrijfsvoering. Doorlopende digitalisering en automatisering op de basisprocessen maken optimalisatie en efficiëntie van deze processen mogelijk, waardoor de organisatie steeds verder wordt ontzorgd en meer tijd overhoudt om klanten te ondersteunen, terwijl zij gelijktijdig een hogere kwaliteit levert en kosten bespaart. Om dit te realiseren moet de corporatie wel kunnen vertrouwen op ondersteunende ICT-systemen én duidelijke richtlijnen vanuit de overheid.”

De huurder kiest
De verschuiving van ‘intern-‘ naar ‘extern gericht’ werken wordt mede bepaald door het feit dat huurders steeds meer diensten willen afnemen op de momenten waarop het hen uitkomt. Rick: “De corporatie zal hier gehoor aan moeten geven door niet alleen te digitaliseren, maar ook door klantprocessen te automatiseren en ketenintegratie mogelijk te houden. Dat doe je onder andere door geautomatiseerde gegevensuitwisseling waardoor voordelen behaald worden omtrent de snelheid van levering, tijdsbesparing, actueel inzicht, status van voortgang en relevante en kwalitatief hoogwaardige informatie. De basis voor het geautomatiseerd besturen van de uit te voeren stappen in een proces – gericht om een vastgesteld resultaat te behalen – noemen wij zaaksturing. Corporaties die willen standaardiseren in de uitvoering van processen maken de eerste stap naar zaakgericht werken.”

Verantwoording en transparantie
“Daarnaast zorgen de steeds strenger wordende accountantscontrole en de eisen rondom transparantie ervoor dat corporaties meer en meer haar data op orde moeten hebben,” gaat Rick verder. “De externe vastlegging zal in fasen verder gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden. De wijze van aanlevering wordt SBR en het RGS wordt de standaard indeling van de financiële vastlegging. De geautomatiseerde vertaling van cijfers naar de indeling van RGS levert de corporaties tijdbesparing op in de voorbereiding en controle achteraf.”

Processen ondersteunen
Op CorporatiePlein laat Itris zien hoe ViewPoint de primaire processen van woningcorporaties ondersteunt. Rick: “Om de corporatie te ontzorgen is de focus van Itris gericht op het automatiseren en optimaliseren van de belangrijke processen met ViewPoint. Door goed te luisteren, levert Itris met dé Best-of-Suite oplossing ViewPoint een totaaloplossing voor woningcorporaties. Samen met corporaties worden standaarden rondom processen opgesteld, verkiezingen gehouden voor wensen en strategische kalenders met elkaar afgestemd om zo optimale ondersteuning van operationele processen in de back- en midoffice te kunnen bieden. ViewPoint is daarbij de centrale bron waar eenduidig alle informatie wordt vastgelegd voor het leveren van juiste en volledige rapportages plus verantwoording en het delen dat data met toepassingen van derden.”

“Daarnaast organiseren wij om 11, 13 en 14 uur een sessie op onze stand waarin wij meer vertellen over hoe ViewPoint kan dienen als het open, geïntegreerde primaire systeem met één bron van de waarheid.”

Itris is op CorporatiePlein te vinden op stand 55

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Itris