Maaskoepel kiest voor partnerschap en een nieuwe ICT-omgeving

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Waar Maaskoepel in 2010 de eerste samenwerking met NEH aanging, heeft de federatie voor woningcorporaties in de regio Rotterdam haar vertrouwen geuit en de samenwerking met NEH verlengd tot en met 2022. Op 20 februari 2018 werd hiertoe een nieuw contract ondertekend, waarbij onder andere werd gesproken over een sterker partnerschap tussen Maaskoepel en NEH.

Wat verwacht Maaskoepel van haar partnerschap met NEH? “Wij wensen een samenwerking die gericht is op de toekomst”, begint Annemarieke van Ettinger, directeur bij Maaskoepel. “We gaan echt een partnerschap aan met NEH om als kleine organisatie toch de ontwikkelingen in de markt te kunnen volgen. We willen op de hoogte zijn en blijven, waarbij we constant in gesprek blijven met elkaar. NEH zal ons hierin volledig ontzorgen.”

Danny Molendijk, adviseur bij Maaskoepel, sluit zich hierbij aan: “Juist op cruciale momenten moet je klaarstaan voor elkaar en samen in gesprek gaan. We zullen de ontzorging waar NEH voor staat goed monitoren. De evaluatie van de aanstaande migratie gaan we gebruiken in de overstap naar de beheerorganisatie.”

Stap voor stap 
“De eerste prioriteit op het gebied van ICT-ontwikkelingen binnen Maaskoepel ligt momenteel bij kantoorautomatisering en de migratie naar de nieuwe cloud-omgeving. De direct daaropvolgende prioriteit is de afronding van de vervanging van ons urgentiepakket” aldus Annemarieke van Ettinger.

De migratie naar de nieuwe NEH Cloud omgeving vond afgelopen weekend plaats. Met een hybride oplossing zal Maaskoepel gebruik gaan maken van de NEH Cloud, gecombineerd met Office 365 oplossingen als SharePoint Online. Deze migratie naar de nieuwe hybride omgeving zag Maaskoepel reikhalzend tegemoet: “Het is spannend, maar we hebben er veel vertrouwen in”, aldus Molendijk. “Complimenten voor de mannen die het uitvoeren, de aanpak is bijzonder goed doordacht en zeer goed gedocumenteerd.”

De federatie voor woningcorporaties in Rotterdam heeft ervoor gekozen om eindgebruikers vanaf heden direct met de servicedesk van NEH contact op te laten nemen. Van Ettinger: “Mijn organisatie moet gaan wennen aan de nieuwe samenwerking met NEH, waarbij we op een nog kortere lijn met elkaar verbonden zijn. Eerder was er een intern contactpersoon voor ICT en nu kiezen we ervoor om dit volledig bij NEH te beleggen, waardoor eindgebruikers direct met NEH contact op kunnen nemen.”

Over Maaskoepel 
Maaskoepel is de overkoepelende organisatie van woningcorporaties in de regio Rotterdam. Zij behartigt de belangen van haar leden en richt zich op drie kernactiviteiten:

  1. Ontwikkelen gezamenlijk beleid: samen met haar leden ontwikkelt Maaskoepel beleid op thema’s: woonruimtebemiddeling en bijzondere huisvesting. 
  2. Ontmoeten en kennis delen: op interactieve wijze bevordert Maaskoepel het delen van kennis en ontmoetingen met en tussen corporaties. Dit gebeurt onder andere door de inzet van een digitaal uitwisselingsplatform en het organiseren van thematische bijeenkomsten voor medewerkers van corporaties.
  3. Ondersteunende diensten: Maaskoepel verzorgt voor haar leden verschillende uitvoerende diensten: WoonnetRijnmond, Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond (SUWR) en Bezwarencommissie Huisvesting Regio Rotterdam.

Over NEH 
NEH bestaat 20 jaar en ontzorgt met dochteronderneming NEH Shared Services sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 85 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud functionaliteit, beheer en gebruikersondersteuning. Daarnaast is NEH vanuit haar specialisatie sparringpartner op het gebied van informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor elke woningcorporatie.

Bron: NEH