Marco van Drogenbroek en Elco Verkleij (OneXillium): Overnames stellen ons in staat corporaties te helpen met inputmanagement en cyberweerbaarheid

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

OneXillium maakte eerder deze maand bekend twee bedrijven – BMconsultants en RedTeam Cyber Security – te hebben overgenomen. Hiermee haalt het bedrijf uit Woerden kennis in huis over cybersecurity én inputmanagement, waar corporaties ook voordeel van kunnen ondervinden. Dat zeggen Business Consultant Marco van Drogenbroek en Service Operations & Marketing Directeur Elco Verkleij. In gesprek met CorporatieGids.nl lichten ze de overname en wat dit voor de toekomst van OneXillium betekent verder toe.

Vorig jaar stapte een nieuwe investeerder – Andera Partners – in bij OneXillium, blikt Marco terug. “Het doel hiervan is om de groei te versnellen en de dienstverlening uit te breiden door middel van organische vooruitgang en overnames. BMconsultants en RedTeam Cyber Security zijn sindsdien de eerste twee acquisities die met hulp van Andera én huisbank ING zijn gefaciliteerd. Met deze partijen in ons portfolio zijn we nog beter gepositioneerd om organisaties te ondersteunen bij de veilige inrichting van digitale processen.”

Nieuwe gezichten
Beide bedrijven zijn momenteel nog niet actief in de corporatiesector. Elco: “BMconsultants levert diensten voor intelligente automatisering en procesoptimalisatie. Ze hebben in het bijzonder expertise als implementatiepartner van platformen als Tungsten Automation – voorheen Kofax – en TM7 voor het anonimiseren van informatie, en hebben de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelingen van nieuwe oplossingen, waaronder hun eigen BM cloudoplossing.”

“RedTeam bestaat uit een team ethische hackers. Ze zetten hun kennis en kunde in om Nederlandse bedrijven weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Zo helpen ze een veilige, digitale omgeving te maken zodat bedrijven en hun klanten zich geen zorgen hoeven te maken, en zich kunnen focussen op hun groei.”

Inputmanagement
Op de vraag wat de overname betekent voor OneXillium’s EIM-oplossing, zegt Marco: “Als je kijkt naar EIM, kun je dit gemakshalve opdelen in drie segmenten: input, proces en output. Met BMconsultants versterken wij in het bijzonder ons aanbod op het gebied van inputmanagement en procesautomatisering. Daarnaast halen wij een mooie klantenkring bij de overheid in huis, waaronder 140 gemeenten. Die sluiten perfect aan op onze huidige klantenkring binnen de corporatiesector.”

“Met BMconsultants halen we niet alleen kennis binnen rond een aantal platformen, waarbij inputmanagement een waardevolle toevoeging is aan ons huidige aanbod richting corporaties. De komst laat ons ook toe om onze implementatiecapaciteit sterk uit te breiden. Op deze manier optimaliseren we onze diensten naar onze klanten om de hele projectcyclus volledig in eigen beheer te hebben, van het advies over de implementatie tot de support.”

Digitale weerbaarheid versterken
“De overname van RedTeam Cyber Security komt op een moment dat veel organisaties zoeken naar oplossingen om hun digitale weerbaarheid te versterken,” vervolgt Elco. “Door hun oplossingen – zoals cybersecurity awareness, IT Risk Assessments en ethische hackdiensten – in ons bestaande EIM-aanbod te integreren, helpen we onze klanten cybercriminelen buiten de deur te houden. Daar zijn ook woningcorporaties bij gebaat, aangezien zij omgaan met veel persoonlijke gegevens die de hoogst mogelijke beveiligingsgraad mee moeten krijgen. Want in cybersecurity draait het niet alleen om de techniek, hardware en software, maar ook om het proces en de mens. Mensen bewust maken van de risico’s en de juiste handelingen aanleren is cruciaal, net als het opzetten van processen en het uitwerken van beleid. Ook de mogelijkheid om de rol van CISO op te nemen vanuit een externe rol biedt corporaties de mogelijkheid om flexibele ondersteuning in huis te halen.”

Meer volledige ondersteuning
OneXillium zoekt volgens Elco met de overname in eerste plaats naar manieren om klanten betere en meer volledige ondersteuning te geven in hun digitaliseringstraject: “Mogelijkheden tot synergie zullen gezocht worden op het vlak van integratiecapaciteit over de verschillende diensten heen, het customer delight centre als centraal aanspreekpunt voor alle klanten en diensten én de marketing om de groeiambities kracht bij te zetten.”

Klanten succesvol maken
“We werken elke dag hard aan het veilig inrichten van de digitale processen bij onze klanten,” sluit Marco af. “En omdat digitalisering en cybersecurity nooit stil staan, zullen we blijven uitkijken naar oplossingen die onze klanten kunnen helpen om efficiënt, productief en veilig te werken. Dat kan via partnerships of verdere acquisities, waarbij de focus blijft liggen op het succesvol maken van al onze klanten.”

Bron: CorporatieMedia, Foto: OneXillium