Naris en AON: Effectieve grip op Governance, Risk en Compliance is essentieel

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties opereren in een erg dynamisch speelveld. Hoe houd je in dat landschap grip op je risico’s? Naris en AON ondersteunen corporaties hierbij en is op 26 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein. Een gesprek met Accountmanager Alexander van Dijk over wat het bedrijf tijdens de beurs laat zien samen met haar partner AON.

“De context waarin woningcorporaties tegenwoordig opereren kan worden omschreven als ‘Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu’ (in het Engels VUCA),” begint Alexander. “Denk aan bijvoorbeeld aan de uitdagingen omtrent klimaatverandering, de invloed hiervan op de investeringsagenda, vergrijzing en veranderende wet- en regelgeving.”

Effectief
Een heldere koers en mee kunnen veren met veranderingen zijn onmisbaar geworden voor woningcorporaties, zegt Alexander. “Effectieve grip op Governance, Risk en Compliance zijn daarvoor essentieel. De sleutel ligt in het woord ‘effectief’. In de praktijk ligt de focus namelijk vaak op het proces, en niet op de uitkomsten.”

“Om corporaties te ondersteunen hebben Aon en Naris als experts op het gebied van risicomanagement en bijbehorende GRC-tooling de krachten gebundeld. Samen hebben wij een aanpak voor risicomanagement ontwikkeld. De kern van de aanpak ligt in de focus op de effectiviteit van risicomanagement en de ontzorging van de corporatie. Door de samenwerking is het niet alleen mogelijk om corporaties te helpen bij de inrichting van GRC en op afstand ontzorging te bieden, maar ook om te monitoren of het risicoprofiel en de daarbij behorende maatregelen op een juiste manier worden uitgevoerd.”

Software
Op CorporatiePlein vertelt Naris hier meer over, en laat het bedrijf eveneens haar software zien voor risicomanagement bij woningcorporaties. “Hiermee hebben corporaties beschikking over het gehele three lines of defence model. Door het digitaal vastleggen van risicomanagementinformatie wordt deze eenduidig en toegankelijk voor iedereen. Dit draagt bij aan gestructureerde en hoogwaardige managementinformatie. Middels dashboards wordt vervolgens de impact van risico’s op de doelstellingen en strategie van de corporatie zichtbaar. Dit stelt corporaties in staat de juiste strategische beslissingen te nemen. Meer weten? Wij vertellen bezoekers hier graag meer over op onze stand.”

Naris en AON zijn op CorporatiePlein te vinden op stand 4

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Naris