Naris over succesvol innoveren met risico's

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Innovaties worden interessant voor woningcorporaties wanneer ze iets toevoegen of opleveren. Nieuwe kansen en mogelijkheden worden beschikbaar, en mogelijk worden risico's afgedekt. Maar de keerzijde is dat andere risico's actueler worden door innovatie, of zelfs nieuwe risico's ontstaan. Hoe houdt je grip hierop? Naris vertelt op 21 september tijdens CorporatiePlein meer over succesvol innoveren met risico's.

Remco Mulder van de risicospecialist vertelt: "Het meest actuele voorbeeld is de continue innovatie op het gebied van ICT en informatiemanagement. De toenemende behoefte om data te ontvreemden en daarmee de toenemende wettelijke verplichting die data goed te beschermen. De afgelopen jaren heeft Naris continu geïnnoveerd op het Naris GRC platform. Het resultaat is een geïntegreerde oplossing voor de gehele risicogestuurde bedrijfsvoering. Hierdoor beschikken corporaties onder andere over inzicht in de belangrijkste informatiebeveilingsrisico's, informatie over hoe en wanneer incidenten gemeld moeten worden, inzicht in welke mate deze risico's de strategie van de corporatie beïnvloeden en wordt meetbaar hoe effectief genomen beheersmaatregelen in de praktijk zijn."

Beveiligingsstandaarden
"Binnen deze innovatie van het platform hebben wij ook de regels en eisen rondom de beveiliging van informatie in acht genomen," gaat Remco verder. "Zo is de data van onze klanten beveiligd bij onze hostingpartner die voldoet aan alle internationale beveiligingsstandaarden. Ook zijn wij als organisatie zelf ISO27001 gecertificeerd en kunnen wij met de diverse bewerkingsovereenkomsten en -voorwaarden van onze klanten akkoord gaan. In de afgelopen jaren hebben wij onszelf door onder andere Madison Ghurka en EY uitvoering laten testen op mogelijke beveiligingslekken in de software en onze eigen organisatie, waarbij geen issues gevonden zijn."

Succesvol innoveren
Tijdens CorporatiePlein vertelt Naris over hoe ze ondersteuning kan bieden bij het succesvol innoveren met risico's. "Binnen onze Naris Risk Academy hebben wij ook een training in onze portefeuille opgenomen rondom het thema Risicomanagement en Innovatie, waarin we met voorbeelden uit de praktijk - onder andere van de CFO van fonQ - ingaan op vragen als 'Hoe kan je innovatie stimuleren binnen een risicomijdende organisatie', 'Welke risico's zijn kenmerkend voor een innovatietraject' en 'Hoe maak je risico's bespreekbaar bij innovatietrajecten van een risiconemende organisatie'."

Naris is op CorporatiePlein te vinden op stand 9