NEH en LEKSTEDEwonen over security awareness op CorporatieGids LIVE

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op donderdag 12 april 2018 vindt in Expo Houten de CorporatieGids LIVE Kennisdag plaats. Tijdens dit evenement verzorgt NEH een interactieve kennissessie bestaande uit twee delen: een Q&A over de AVG met privacy officer Frank Baas én een klantcase over security awareness met LEKSTEDEwonen. 
Direct inschrijven kan hier.

LEKSTEDEwonen is sinds 1911 actief in de gemeente Vianen. De corporatie telt bijna 40 medewerkers op haar drie afdelingen Financiën, Vastgoed en Wonen. Esther de Nijs is sinds twee jaar bestuurssecretaris en beleidsadviseur bij de corporatie. Samen met Henk Kooij, financieel manager, zet zij zich in voor de kwaliteit van informatiebeveiliging binnen de organisatie.

Esther viel met haar neus in de boter toen zij met haar carrière begon bij LEKSTEDEwonen. Naar aanleiding van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) stelde zij samen met Henk Kooij een stappenplan op om aan de eisen van de wet te voldoen. Onderdeel van de te nemen stappen was een security awareness training, om de bewustwording van gevaren omtrent informatiebeveiliging te vergroten onder medewerkers.

Inmiddels is LEKSTEDEwonen 8 maanden verder in het trainingstraject en zijn de eerste resultaten zichtbaar. “Wat tot nu toe het meest is bijgebleven, is de bewustwording over de werkplek. Je ziet dat mensen echt na gaan denken over de manier waarop ze met gegevens omgaan.”

Tijdens CorporatieGids Live 2018 vertelt Esther de Nijs over haar bevindingen en beantwoordt ze uw vragen omtrent security awareness binnen de corporatie.

Uw vragen rondom AVG 
Ook de AVG, en hoe LEKSTEDEwonen hier invulling aan geeft, komt aan bod. Tijdens het tweede deel van de kennissessie kunt u daarnaast met al uw vragen rondom de AVG terecht bij onze privacy officer Frank Baas. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring helpt hij tientallen woningcorporaties bij de voorbereidingen op de aanstaande wetswijziging en op 12 april helpt hij u!

Wilt u bij deze kennissessie van NEH aanwezig zijn? Als corporatiemedewerker kunt u zich via CorporatieGids gratis inschrijven.

Bron: NEH Group | Foto: NEH Group