NEH Shared Services: Corporaties voorbereiden op de snel veranderende wereld

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De coronapandemie heeft de wens en noodzaak tot outsourcen en digitaliseren bij woningcorporaties enorm versneld, met een massale overstap naar de moderne werkplek tot gevolg. Hoe richt je als corporatie dit zo efficiënt mogelijk in? Het antwoord op onder andere die vraag staat 23 september centraal bij NEH Shared Services op CorporatiePlein, en wij spraken daar alvast over met Algemeen Directeur Jan Pieter Cleveringa.

Het gebruik van de moderne werkplek bij woningcorporaties is niet meer weg te denken in het hybride werken, begint Jan Pieter. “Maar de manier waarop het wordt ingericht, is voor sommige corporaties nog niet helder. Gebruik je bijvoorbeeld Windows 10 of 11, hoe zet je Microsoft 365 in op basis van non-profit tarieven, hoe faseer je Citrix uit, hoe stel je medewerkers in staat te focussen op kerntaken, en hoe zorg je voor werken vanuit je browser en een single sign on? Tijdens CorporatiePlein delen we graag onze ervaringen.”

Informatiebeveiliging en de AVG
Een ander actueel onderwerp is informatiebeveiliging en AVG, iets dat steeds vaker op de directieagenda zou moeten staan, legt Jan Pieter uit: “Ook hier gaat het snel. Security gaat veel verder dan alleen een firewall en goede inrichting. Als je gehackt wordt, wil je dat direct weten voordat er een impact is. 24/7 monitoring middels Security Information Event Management, incident respons en rapporteren zijn dus noodzakelijk waarbij de awareness van medewerkers blijvend aandacht behoeft. Verder komen Zero Trust Networking, advies over informatiebeveiliging en beleid én certificeringen langs.”

Gebruikersadoptie
Als laatste vertelt NEH op de beurs over essentiële gebruikersadoptie in de functioneel snel veranderende wereld. “Door de massale en versnelde overstap naar Microsoft Online – oftewel Microsoft 365 – krijgen medewerkers te maken met een nieuwe werkplek en een overvloed aan nieuwe functionaliteiten. NEH neemt bezoekers mee in de adoptieaanpak zoals deze sinds 2017 is doorontwikkeld en bij vele tientallen corporaties is gehanteerd.”

NEH Shared Services (inclusief de jaarlijkse Saté lunch) is te vinden op stand 4 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: NEH Shared Services