NEH Shared Services: "Verplichtingen omzetten in innovatieve oplossingen"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Privacy en informatiebeveiliging worden door sommige corporaties als 'moetje' gezien van de overheid. Maar hoe zet je deze verplichtingen om in innovatieve oplossingen die je organisatie en dienstverlening kunnen verbeteren? Op 21 september vertelt NEH Shared Services meer over 'Cloud en Veiligheid', en wij spraken daarover alvast met Martijn Drost.

Kijkend naar veiligheid ziet Martijn, communicatieadviseur bij NEH, een betere borging van informatiebeveiliging en transparantie over hoe hiermee wordt omgegaan als essentiële aspecten voor een corporatie. "Denk goed na wat de invoering van privacy in je processen voor invloed heeft, bijvoorbeeld op het klantportaal waar je met klantgegevens bezig bent. Op het moment dat je dit goed doorvoert, leidt dat uiteindelijk tot betere klanttevredenheid en betere dienstverlening. Voldoe niet alleen aan de wet door regels te hanteren, maar zie het als kans je klanten sneller en beter van dienst te zijn."

Kansen
"Daarnaast voorzien wij kansen in het verder doorzetten van clouddienstverlening en de verschuiving van centrale naar decentrale werkplek. Je ziet nu al dat - bijvoorbeeld bij Microsoft - alle functionaliteiten in de cloud worden aangeboden, en veelal niet meer on-premise. Het is zaak dat on-premise een hybride omgeving wordt, waarbij het integreert met de cloud met bijvoorbeeld single sign-on. Waar de software draait moet transparant zijn, maar het moet niet uitmaken; zolang de eindgebruiker ermee kan werken."

Inspelen op de automatisering van werkplekondersteuning is een andere mogelijkheid voor corporaties. "Je stapt over van 'thin client' naar tablet of laptop. Eindgebruikers hebben overal, altijd en veilig toegang tot de informatie die zij nodig hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden. Het enige wat nodig is, is een internetverbinding. Als leverancier is het van belang dat je bijblijft in de ontwikkelingen en wijzigingen aangegeven door partijen als Microsoft. Hiermee garandeer je klanten niet alleen de meest recente oplossing, maar ook de meest veilige oplossing op de markt."

Cloud en Veiligheid
Op CorporatiePlein staat NEH in teken van 'Cloud en Veiligheid'. "Direct bij binnenkomst kunnen bezoekers een heerlijk kopje koffie bij ons drinken op stand 47, waar Cloud en Innovatie centraal staat. Wij gaan met hen graag het gesprek aan en vertellen over de oplossingen waarmee wij corporaties ontzorgen. Uw kantoorautomatisering in de cloud, de inzet van diverse Office 365 oplossingen, de algemene toekomst van ICT voor woningcorporaties: alles komt aan bod."

Vlak voor theater 1 staat stand 38 in teken van Beveiliging. "Steeds meer apparaten worden aan het internet gekoppeld en er staat steeds meer data online. Wij bieden de best mogelijke informatiebeveiliging, waarover wij graag vertellen. Maar het gaat verder dan dat, want de mens is de zwakste schakel. Als het bewustzijn wordt vergroot, verkleint de kans op een datalek. Het serieus nemen van het gevaar is belangrijk, en daarom zullen wij aan serieus geïnteresseerden het boek 'Je hebt wél iets te verbergen' meegeven."

NEH Shared Services is op CorporatiePlein te vinden op stand 38 en 47