Privacy Specialist: Corporaties duurzaam veilig maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het besef dat security en privacy belangrijke thema’s zijn voor een woningcorporatie groeit. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit niet alleen nu goed regelt, maar ook richting de toekomst borgt? Privacy Specialist vertelt op CorporatiePlein over corporaties ‘duurzaam veilig’ maken, en wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met mede-eigenaar Lynn Molendijk.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Privacy en security zijn belangrijke, bestuurlijke thema’s en krijgen steeds meer aandacht in de organisaties en bij de RvT en RvC. Hoe houd je duurzaam grip op je klantdata en hoe zorg je voor meer betrokkenheid bij de leveranciers en medewerkers dat leidt tot informatieveilig werken? Wij zien veel organisaties worstelen met deze vragen. Wij willen dat onze klanten de regie hebben over hun privacy- en securityvraagstukken. Om dit te realiseren helpen we onze klanten om ons Duurzaam Veilig(er) stappenplan te realiseren: regie bij het MT, een sterk privacy- en securityteam en betrokken medewerkers.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Op CorporatiePlein laten we zien welke waarde onze Duurzaam Veilig aanpak jouw organisatie oplevert. Hierbij hebben we relevante en interessante voorbeelden bij collegacorporaties en vertellen bezoekers graag meer over: hoe een volledig awarenessprogramma eruitziet en welke e-learningtool hierin ondersteunt, wat de juiste ingrediënten zijn voor een succesvol privacy- en securitybeleid, hoe je dit borgt in een goedwerkend ISMS, wat de ingrediënten zijn om duurzaam veilig te zijn én welke waarde de Hybride Privacy Officer of Secrurity Officer levert. Tot slot vertellen we graag wat de AVG-scan en securitymeting oplevert en hoe de zwakhedentest security eruitziet.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij helpen corporaties om zicht te krijgen op hun privacy- en securityrisico’s. Vervolgens vertalen we dat naar de duurzaam veilig aanpak, een praktisch stappenplan om niet alleen vandaag maar ook morgen de veiligheid te borgen. Duurzaam veilig dus!

Privacy Specialist is op CorporatiePlein te vinden op stand 40.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Privacy Specialist