Privacy Specialist over de AVG 2.0

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een succesvolle AVG implementatie heeft slechts twee elementen nodig: controle op de risicomaatregelen en het meenemen van de organisatie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pak je dit aan? Privacy Specialist BV helpt je met behulp van de volgende stappen:

1. Verantwoordingsplicht
Kun je voldoen aan je verantwoordingsplicht bij een eventueel onderzoek of audit? Dit zijn vaste elementen die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft voorgeschreven. Denk aan je verwerkersovereenkomsten, verwerkingsregisters of de juiste rollen en protocollen in je organisatie. Is dit compleet?

2. Risicomaatregelen
De tweede stap is het inzichtelijk maken van je risico’s en hier passende maatregelen op nemen. Heb je de juiste risico’s in beeld en zijn deze ook echt afgedicht door je maatregelen?

3. In controle
Beleidsdocumenten helpen je niet bij een calamiteit, hier is actie voor nodig! Ben je in controle op je risicomaatregelen en kun je dit aantonen? Of zijn de maatregelen papieren tijgers? Privacy Specialist BV helpt je met het opzetten van een controleplan die zorgt voor grip op de gehele cyclus. Hiermee vind je ook aansluiting op je informatiebeveiliging (IB) maatregelen en je reguliere planning en control cyclus. Deze aanpak zou niet succesvol kunnen zijn zonder een organisatie die het draagt. Daarom is het vierde onderdeel wellicht het belangrijkst:

4. Mensen
Privacy Specialist BV helpt je om je organisatie bewust en enthousiast te maken. Met awareness sessies en door middel van één-op-één sessies met afdelingen halen we de juiste vragen uit de organisatie en worden deze behandeld. Hierdoor ontstaat er rust en scherpte. Het beleid, contr oleplan en de medewerkers zijn op elkaar afgestemd en hebben de volgende fase bereikt: AVG 2.0.

Privacy Specialist BV: veilig, persoonlijk, geregeld.

Bron: CorporatieGids 2019 | Foto: Privacy Specialist