'Rijswijk Wonen wil mogelijkheden Office 365 optimaal benutten'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Begin mei is Rijswijk Wonen overgezet op een nieuwe ICT-omgeving, met als doel de performance van de ICT-omgeving te verbeteren en de stabiliteit van de Office applicaties te vergroten. “Met de overstap naar Office 365 willen we de mogelijkheden van deze nieuwe omgeving verder gaan uitbouwen”, vertelt Rob Straver, medewerker Informatievoorziening bij Rijswijk Wonen. 

Klaar voor de toekomst 
De ondersteuning van Windows 2008 loopt ten einde en, de performance van ICT-omgeving liet te wensen over. Ook de stabiliteit van de Office applicaties veroorzaakte regelmatig problemen bij de medewerkers. Daarom besloot Rijswijk Wonen over te stappen op een nieuwe ICT-omgeving en Office 365. Met deze nieuwe omgeving heeft Rijswijk Wonen een omgeving die klaar is voor de toekomst. “Implementaties van onder andere SharePoint en Exchange vormen een mooie vervolgstap”, zegt Rob.

Opschoning van het applicatielandschap 
Volgens Rob lag de grootste uitdaging van de transitie bij een vlekkeloze overgang van de oude situatie naar de nieuwe, met het streven zo min mogelijk overlast te veroorzaken. “Onze medewerkers mochten niks merken tijdens de voorbereiding van de nieuwe omgeving”, vertelt Rob. “Ook moest het oude applicatielandschap flink worden opgeschoond, waarbij onder andere extra aandacht werd besteed aan het opheffen van de openbare mappen in Exchange.”

‘Managed by exception’ 
“De transitie is soepel verlopen”, vindt Rob. “De lead engineer van NEH had helder in beeld wat van hem verwacht werd. Hij ging zelfstandig te werk, met oog op het ontzorgen van onze medewerkers. Het principe ‘managed by exception’ werd goed toegepast; waar nodig heeft de projectmanager van NEH zich laten zien, die betrokkenheid wordt dan ook gewaardeerd. Ook werd periodiek prettig overlegd, wat heeft bijgedragen aan duidelijke communicatie en een succesvolle afronding van het project.”

Bron: NEH | Foto: Rijswijk Wonen