RWS Goes belegt Tobias AX en KA in de Cloud bij NEH

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woensdag 15 augustus 2018 bezocht een delegatie van RWS Goes NEH in haar mooie pand te Leusden om het contract voor Kantoorautomatisering in de Cloud te ondertekenen. Aanwezig waren directeur-bestuurder Maarten Sas, manager bedrijfsvoering Patrick Platschorre en project- & procesmanager Andrea Reynierse. Er ontstaat een gesprek waarin de ruime mogelijkheden van ICT verkend worden.

De corporatie uit Goes is momenteel druk met het renoveren van woningen, door het optimaliseren van isolering en nul-op-de-meter. Niet alleen het woningaanbod ondergaat een verandering; RWS belegt haar ICT in de NEH Cloud en gaat daarnaast in december 2018 live met de shared variant van Tobias AX, waarvan de hosting ook door NEH wordt verzorgd.

Gezamenlijke visie ontwikkelen 
In de aanloop naar KA in de Cloud staat RWS voor een aantal praktische ICT-vraagstukken. Zo staat haar telefonie momenteel nog op de rol voor vervanging en moet bekeken worden hoe mobile device management ingevuld gaat worden. Een andere vraag zit in het behouden van de W-schijf: “We hebben nu alles lokaal dichtgetimmerd. Straks krijgen we mappen die gesynchroniseerd kunnen worden, maar hoe wordt dat op een goede manier beveiligd? Hierover moeten we samen met NEH in gesprek gaan”, vertelt Andrea Reynierse.

“Eigenlijk moet de W-schijf uitgefaseerd worden, maar dat gaat niet helemaal lukken. Het gaat ook om de relatie; geef je mensen wel of niet de gelegenheid om iets lokaal op te slaan en hoe heb je dat dan beveiligd?” vult Maarten Sas aan. “Het zou leuk zijn om met bijvoorbeeld R&B Wonen en NEH deze brainstorm aan te gaan, waarbij we gezamenlijk een visie ontwikkelen.”

Patrick Platschorre voegt daaraantoe: “Waar we ook tegenaan lopen is het delen van grote bestanden met derden.” De mogelijkheden van OneDrive, SharePoint en een DMS-systeem zullen hiervoor een oplossing vormen.

Waarom NEH? 
“Bij de vorige selectie vijf jaar geleden stond NEH kwalitatief al gelijk met Cegeka maar hebben we om andere redenen voor Cegeka gekozen”, zegt Maarten Sas. “Doordat het nieuwe ERP Tobias AX binnen de samenwerking van Zeeuwse corporaties al in de NEH Cloud staat, is het logisch om de kantoorautomatisering ook daar onder te brengen. En tot nu toe hebben we geen enkele twijfel gehad over NEH. De samenwerking met de projectmanager en engineers gaat goed. Ik heb er alle vertrouwen in.” Andrea Reynierse stemt in: “Onze ervaringen zijn tot nu toe positief. Jan Pieter straalt hetzelfde perfectionisme uit als NEH. De offerte is duidelijk en begrijpelijk, ook voor een non-techneut. Houd dat vooral vast.”

Rondleiding door het pand 
Om RWS nader kennis te laten maken met de mensen achter haar nieuwe ICT-partner, gaven algemeen directeur Jan Pieter Cleveringa en manager consultancy Stefan Vogelaar een uitvoerige rondleiding door het pand. Andrea Reynierse: “Complimenten voor de inrichting, het ziet er allemaal fantastisch verzorgd uit. Ook opvallend is de rust in het hele pand.” Maarten Sas vindt de aanwezigheidsregistratie waarmee medewerkers zich aanmelden bij binnenkomst alsook de bezoekerspasjes een goed idee en ziet mogelijkheden om dit ook bij RWS toe te passen. Daarnaast werd de Microsoft Surface Hub en de bijhorende demonstratie enthousiast ontvangen. “Dit zou ik zelf ook willen koppelen met bijvoorbeeld Vabi met als doel om actueel inzicht te hebben in ons bezit”, aldus Maarten Sas.

Over RWS 
Verspreid over de gemeenten Goes, Kapelle en Noord-Beveland verhuurt RWS ruim 6.600 woningen en garages. In Zeeland is zij één van de grotere woningcorporaties. RWS zet vol in op energiebesparing om de energierekening van huurders stabiel te houden. RWS voert experimenten uit om erachter te komen welke maatregelen op de lange termijn de laagste energielasten opleveren. Zo werd samen met gemeente Goes de mogelijkheid onderzocht om in Goes-West woningen te verwarmen met warmte uit het riool. In 2017 is de bouw van 60 appartementen die verwarmd worden met deze techniek van start gegaan.

Over NEH 
NEH ontzorgt sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 90 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met de primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor woningcorporaties.

Bron: NEH Shared Services | Foto: RWS Goes