Samenwerking SWEMP en cegeka-dsa voor nieuwe standaard

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

SWEMP, cegeka-dsa en HC&H Consultants hebben de handen ineen geslagen om te komen tot de ontwikkeling van een standaardinrichting van Dynamics Empire, het ICT-hart van de corporaties. SWEMP wil graag komen tot een eenduidige inrichting van Dynamics Empire om beter samen te kunnen werken en te innoveren. Dit heeft geleid tot een SWEMP-project “DE Standaard” dat samen met de leverancier cegeka-dsa wordt uitgevoerd onder begeleiding van HC&H Consultants.

Iedereen is het er over eens dat standaardisatie enorme voordelen kan opleveren zowel voor beheer als de kwaliteit van de dienstverlening en informatievoorziening. Het toekomstbeeld is dat Dynamics Empire in de Cloud draait en dat de leverancier constant nieuwe releases, fixes en servicepacks uitbrengt zonder dat de corporaties die vooraf hoeven te testen. Deze standaard wordt nu voor de corporatiesector ontwikkeld. Corporaties kunnen daarmee veel sneller en makkelijker inspelen op nieuwe markt- en ICT-ontwikkelingen.

Het toekomstbeeld is dat Dynamics Empire zowel lokaal als in de Cloud draait. Voor de SWEMP organisatie is het doel om in 2019 te komen tot een gestandaardiseerde inrichting voor Dynamics Empire, gebaseerd op het Best Practice Procesmodel en de huidige standaardinrichting van cegeka-dsa. Deze eenduidige inrichting wordt de nieuwe Dynamics Empire Standaard inrichting onder beheer van cegeka-dsa.

Er is gekozen voor een iteratieve aanpak die zich richt op de standaardinrichting van Dynamics Empire en niet op het harmoniseren van processen. Op deze wijze wordt snel een gezamenlijke standaard gecreëerd op basis waarvan samenwerking en ontwikkeling de volgende stap is.

Bijschrift foto (van links naar rechts)

  • Peter Christian Gorter (cegeka-dsa, Project Manager)
  • Anton Vreugdenhil (cegeka-dsa, Algemeen Directeur)
  • Marnix Ferwerda (HC&H Consultants, Managing Partner)
  • Bert Halm (Eigen haard, Bestuursvoorzitter)
  • Andréa van der Vaart (Eigen Haard, Manager informatiemanagement en processen)
  • Johan Gerrits (cegeka-dsa, Directeur Product & Development)

Bron: HC&H Consultants | Foto: HC&H Consultants