Servatius kiest voor Aareon Trace Assets

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Ongeveer 100 woningcorporaties in Nederland maken gebruik van Trace Assets. In de praktijk wordt deze oplossing gebruikt voor de activa-administratie op basis van historische kosten.

Veelal wordt daarnaast de fiscale positie “bijgehouden” in Excel. Steeds meer woningcorporaties zijn zich bewuster geworden van de risico’s en maken daarom de keuze om deze spreadsheets te vervangen door de fiscale investeringen en herinvesteringsreserves in het systeem Trace & Treasury van Aareon te registreren. Servatius heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden binnen haar ERP-systeem v.w.b. de activa-administratie en heeft gekozen voor de voordelen van Trace Assets van Aareon.

Maurice Damoiseaux (specialist financial accounting): "In eerste instantie gaan we de historische activastaat voeren in de oplossing van Aareon om vervolgens ook de herwaarderingsreserves hieruit te verkrijgen. Uiteindelijk kunnen we onze activa-administratie “uit Excel halen” en inbrengen in een betrouwbaar programma. De overgang doen we niet gehaast, maar stap voor stap, samen met de consultant van Aareon. De fiscale activastaat gaan we pas in de loop van het volgend jaar overbrengen. Voordeel van Aareon Trace & Treasury is dat het ook deels kan worden gebruikt, afhankelijk van wat wij willen."

Aareon wenst Servatius veel succes met de implementatie!

Bron: Aareon | Foto: Servatius