SWEMP-corporaties implementeren DE Standaard

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

DE Standaard is de standaard inrichting van Dynamics Empire, het ERP-systeem van cegeka-dsa. Nadat in de afgelopen periode, onder begeleiding van HC&H Consultants, DE Standaard door cegeka-dsa samen met SWEMP (samenwerking tussen Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal) is opgesteld, zijn we nu in de fase gekomen dat DE Standaard geïmplementeerd gaat worden bij de SWEMP-corporaties. We zien daarnaast al dat bij nieuwe klanten van cegeka-dsa DE Standaard het uitgangspunt is.

SWEMP is het standaardisatie project dat gestart is om echt gebruik te maken van de voordelen van de SaaS oplossing van cegeka-dsa. Updates zullen bijvoorbeeld veel eenvoudiger gaan. Daarnaast wil SWEMP graag meer samenwerken en innoveren wat veel eenvoudiger kan met een gezamenlijke gestandaardiseerde inrichting.

De SWEMP-corporaties gaan in de komende periode de overstap maken. Woonbron is al begonnen en implementeert DE Standaard in het lopende consolidatieproject. Mitros is de volgende die gaat implementeren en heeft het projectplan gereed. De verwachting is dat Mitros op 1 januari 2022 de overstap naar DE Standaard heeft gemaakt.

HC&H begeleidt SWEMP ook bij het implementeren van DE Standaard. Er is een aanpak gekozen waarbij SWEMP de keuze heeft gemaakt om de implementaties bij individuele SWEMP-corporaties ook deels gezamenlijk uit te voeren volgens het motto “Samen waar het kan, individueel waar het moet”. Zo hoeft niet elke corporatie het wiel bij implementatie opnieuw uit vinden en borgen we daarnaast het behoud van DE Standaard binnen SWEMP.

Bron: HC&H Consultants, Foto: SWEMP