Techxx Bright Answers over uw archief op orde met de AVG-toolkit

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevenswerking (AVG) treedt volgend jaar mei in werking. Deze nieuwe regelgeving stelt verscherpte eisen aan het vernietigen en bewaren van privacy-gevoelig informatie. U heeft nog 5 maanden voorbereidingstijd voordat de nieuwe wet van kracht is. Maak gebruik van onze AVG-toolkit voor het opschonen van uw huidige archief en u bent tijdig op orde.

Opschonen van uw archief
Een belangrijk aandachtpunt binnen de AVG is het tijdig vernietigen van privacy-gevoelige informatie. Vaak maakt deze informatie deel uit van ingescande dossiers en is daarom niet altijd eenvoudig terug te vinden. Een voorbeeld hiervan is het mutatiedossier, waar veelal meerdere documenten als 1 document is gescand en gearchiveerd.

Om corporaties te ondersteunen bij het opschonen van het huidige archief heeft Techxx Bright Answers een toolkit ontwikkeld om op te sporen en te verwijderen. De volgende werkwijze wordt daarbij ondersteund:

  1. Documenten in het archief worden indien nodig volledig doorzoekbaar gemaakt.

  2. Op basis van een set met zoektermen worden de documenten doorzocht, waarna een overzicht met documenten ontstaat die een van de doorzochte zoektermen bevat.

  3. Speciaal ontwikkelde tooling zorgt er vervolgens voor dat verdachte pagina’s kunnen worden gecontroleerd en verwijderd.

  4. Na opschoning van de documenten worden deze weer teruggeplaatst in het archief.

Vraag de AVG-toolkit aan
Vanaf januari zijn onze tools en consultants beschikbaar om uw archief op te schonen. Neem contact met ons op en wij helpen u graag om tijdig klaar te zijn.

Bron: Techxx Bright Answers

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Techxx Bright Answers te bekijken