Van Dinther: Office 365 als volgende stap voor documentmanagement

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Data worden steeds belangrijker bij woningcorporaties. Maar hoe structureer je al deze gegevens op een goede manier, en wat voor rol speelt Office 365 daarbij de komende jaren? Van Dinther vertelt op 26 september tijdens CorporatiePlein meer over haar oplossingen voor de corporatiesector, en voorafgaand aan de beurs gingen wij alvast in gesprek met accountmanager Peter Brock.

“Informatiesystemen bevatten steeds meer data en het belang om altijd toegang te hebben vanaf iedere locatie tot deze data groeit mee,” begint Peter het gesprek. “De cloud is hierop het antwoord. De komende jaren zal deze transitie verder gaan en zullen grote cloudplatformen als Microsoft Office 365 een steeds belangrijkere positie innemen. ERP-systemen, documentmanagementoplossingen en portaal-applicaties zullen onderdeel gaan uitmaken van de cloud, wat nieuwe mogelijkheden biedt op het gebied van integratie in informatie- en documentstromen wanneer de applicaties bij elkaar zijn ondergebracht.”

AI
Volgens Peter zorgen ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence ervoor dat een DMS steeds beter zelfstandig informatie gestructureerd kan opslaan en metadata kan toewijzen. “En misschien nog wel meer dan dat. Bijvoorbeeld wanneer AI zorgt dat de toon van berichten ontcijferd wordt en het systeem op basis daarvan de urgentie of afhandeltermijn bepaalt. Hierdoor kunnen wij als organisatie slimmer te werk gaan. Met een glimlach kunnen wij uiteraard ook niet wachten op de doorontwikkeling van Virtual Reality, waarmee je virtueel door een archief kunt lopen en ‘fysieke’ documenten van de plank kunt pakken.”

Office 365
Op CorporatiePlein vertelt Van Dinther meer over deze ontwikkelingen en laat het bezoekers ook de laatste update van E-Content on-premise zien. “Deze is sinds kort beschikbaar en bevat verschillende nieuwe functionaliteiten die we graag laten zien. Daarnaast hebben we vorig jaar op CorporatiePlein bezoekers een eerste inkijk gegeven in onze nieuwe E-Content 365-oplossing die volledig werkt binnen de Cloud van Office 365. Nu we een jaar verder zijn, kent de oplossing een hogere volwassenheid en zijn de laatste ontwikkelingen vanuit Microsoft aan onze oplossing toegevoegd. E-Content 365 is nu dé oplossing waarmee je informatie binnen Office 365 structureert, zodat je Office 365 niet alleen als werkomgeving kunt gebruiken, maar ook als volwaardig DMS.”

Samenwerken
“Aan de hand van verschillende cases nemen we bezoekers mee door de functionaliteit van onze nieuwe applicatie,” sluit Peter af. “We laten zien dat documentstromen vanuit alle processen ondersteund worden, het mogelijk is om binnen die processen informatie te structureren en dat samenwerking ook met externen mogelijk is. Alle standaard Office 365-werkapplicaties zoals Teams, Planner en OneNote zijn daarvoor beschikbaar en de informatie vanuit het samenwerken wordt gestructureerd opgeslagen binnen Office 365.”

Van Dinther is op CorporatiePlein te vinden op stand 2

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Van Dinther