Van Dinther: Structuur brengen aan de grote hoeveelheid documenten binnen corporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties beschikken over enorm veel data. Data die gestructureerd moeten worden zodat processen efficiënt kunnen plaatsvinden, voldaan wordt aan wet- en regelgeving én goed samengewerkt kan worden met externe partijen. Van Dinther vertelt op CorporatiePlein meer over hoe ze corporaties hierbij kunnen ondersteunen, en wij spraken hier alvast over met Manager Services Chantal van Kronenberg.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Van Dinther presenteert tijdens CorporatiePlein de verdere ontwikkelingen van E-Content 365, waaronder de mogelijkheid om AVG-gevoelige data te anonimiseren met AIDA-software. E-Content 365 is een cloudbased ECM-applicatie binnen Microsoft 365 die woningcorporaties de mogelijkheid geeft om hun ongestructureerde data op orde te krijgen, rekening houdend met de laatste IT- en branchestandaarden. Daarnaast focussen wij ons ook op andere aspecten van datamanagement die belangrijk zijn, zoals het creëren van draagvlak en het ondersteunen bij het formuleren van beleid en richtlijnen. Want het complete plaatje moet kloppen, de techniek is daar maar één aspect van.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Aan de hand van verschillende cases nemen we bezoekers op CorporatiePlein mee door de functionaliteit van de applicatie. We laten zien hoe documentstromen ondersteund worden vanuit verschillende processen, binnen de corporatie maar ook indien gewenst naar derden. Alle standaard Microsoft 365-applicaties zoals Teams, Planner en OneNote zijn daarvoor beschikbaar. Met een door de corporatie aangereikt bewaarbeleid met vernietigingstermijnen, procesinrichting én bijhorende roll based toegang, kan de corporatie documenten eenvoudig opschonen.

Wie E-Content 365 live wil ervaren, kan op de beurs een korte kennissessie bijwonen waarin de kracht van E-Content in Microsoft 365 als werk- en archiefomgeving wordt belicht. We laten zien hoe E-Content 365 kan helpen om structuur aan te brengen in de grote hoeveelheid documenten die belangrijk is voor dagelijkse werkzaamheden en verantwoordingsprocessen. Door alle data in de juiste context te plaatsen en beschikbaar te stellen met de juiste autorisaties, wordt de basis gelegd om efficiënt te kunnen werken en een optimale dienstverlening te bieden.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Om woningcorporaties te ondersteunen en ontzorgen, kan Van Dinther met behulp van AIDA-software op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning AVG-gevoelige data zoals paspoorten, ID-bewijzen en BSN-nummers herkennen en verwijderen. De AVG-wetgeving vraagt organisaties om deze vaak niet-essentiële persoonsgegevens te verwijderen en hiermee de privacy van huurders zo goed mogelijk te beschermen.

Van Dinther is op CorporatiePlein te vinden op stand 71.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Van Dinther